Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång

Webmaster

Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2006-06-18
JTCC-Tezz i storkrasch
I lördagens race på Mantorp Park inträffade en av de värsta krascherna hittills i JTCC-serien, med ett helt gäng bilar inblandade. Therese Svensson från Åstorp var mitt i den värsta kalabaliken.

- Jag startade från tolfte plats, berättar Therese. Av någon anledning fick jag sladd, bilen åkte rakt över hela banan mitt framför andra halva av startfältet. Jag brakade till slut in i stålräcket med våldsam kraft. En av de värsta krascherna i mitt liv.

Tezz klarade sig med stukad handled, bilen är däremot mer än stukad.

- Alla fyra hörnen på bilen är buckliga, suckar teamchef Tommy Svensson efter att ha inspekterat skadorna. Värst är det fram, hjulupphängningarna är skrot och chassiet har fått en rejäl kyss, så vi får plocka ned hela bilen i molekyler och sätta den i riktbänk.

- Vi har smällen på film, jag tror jag har kollat den 20 gånger, om och om igen, berättar Therese. Det går inte att avgöra vem som orsakade kraschen. Det är så otroligt jämnt i JTCC, när alla ska in i första kurvan efter starten, då blir det helt enkelt för trångt.

Tezz team, TS Motorsport. räknar med att allt går att reparera i god tid innan nästa race, som är klassiska Västkustloppet på Falkenbergsbanan den 15-16 Juli.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se© Copyright 2001-2019, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2006-06-18 av Mikael Persson
3544 besökare sedan 2006-06-18

Nyheter Publik
2019-11-11
Kallelse och inbjudan till luciamötet den 14 december

2019-11-05
Klubben behöver lotterivinster till luciamötet 14 decmber

 Fler nyheter »