Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
16/4 Träningsdag Bil
24/4 Årsmöte
7-8/5 Porsche Carrera Cup Scandinavia
18/5 Träningsdag Bil

Till kalendern Hela kalendern »

Webmaster

Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell MotorsportRing KnutstorpHyllinge MS News 2009-06-29
Racerapport från Micke Ohlsson
FÖRSTA PALLPLATSEN I STCC, MED HELT NY BIL...

Efter en problemfylld start på årets STCC-säsong, valde Micke Ohlsson Motorsport att byta Peugeot mot BMW, till hemmatävlingen på Ring Knutstorp. BMWn, som tidigare drivits av West Coast Racing, skulle visa sig vara helt rätt för Ohlsson.

”Vi har haft problem med tillförlitligheten i Peugeoten och bilen har helt enkelt inte passat Micke som förare. Dessa två faktorer gjorde att vi valde att byta till BMW.” säger teamchef Hans Nordén.

Redan på kvalet visade Ohlsson att han trivdes bättre med B! MW, genom att sätta snabbaste tid av privatförarna, en 13:e tid totalt i fältet. Efter en kanonstart i första heatet var Micke uppe på nionde plats och kamperade med Roger Eriksson och Tomas Engström. Tyvärr snurrade Micke i ett oljespill och tappade flertalet placeringar. I heat två hade Ohlsson en dålig inledning och kom ut sist innan han började plocka placeringar. Resultatet blev till slut en tredjeplats i Semcon Cup (privatförarmästerskapet) och 14:e plats totalt.

”Vi hade bra fart i bilen direkt och visade att vi tillhör toppen i Semcon Cup, ett skönt kvitto efter allt strul som varit. Vi kom till Knutstorp utan att knappt ha testat bilen eller dess setup på Yokohama, vilket givetvis gjorde situationen svårare för oss. Jag tycker däremot att vi gjorde ett bra jobb. Nu kan det bara bli bättre.” säger Micke Ohlsson.

Nästa tävling körs på Falkenbergs Motorbana, den 11 juli. Till dess kommer Micke Ohlsson Motorsport att optimera för att nå ännu bättre resultat.


© Copyright 2001-2021, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2009-06-30 av Anders Gustavsson
1291 besökare sedan 2009-06-30

Nyheter Publik
2021-04-11
Kallelse och inbjudan till Årsmöte Ny!

2021-03-21
Träningsdagar med tävlingsbil

 Fler nyheter »