Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
16/4 Träningsdag Bil
24/4 Årsmöte
7-8/5 Porsche Carrera Cup Scandinavia
18/5 Träningsdag Bil

Till kalendern Hela kalendern »

Webmaster

Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell MotorsportRing KnutstorpHyllinge MS News 2009-08-30
De räddade grannen ur brinnande kök
Skoj att se vad vår rutin från motorbanan kan göra i privatlivet

De räddade grannen ur brinnande kök
Robin Olsson och hans tre kamrater skulle inleda fredagskvällen med en förfest. Istället fick de kasta sig in i ett brinnande kök och lyckades förhindra en rejäl eldsvåda.


BJUV. När de fyra kamraterna, Robin Olsson, Matthias Persson, Mårten Nielsen och Jerry Nilsson, kom tillbaka till Robins lägenhet efter att ha varit ute och ätit i fredags kväll såg de hur rök vällde ut från lägenheten under.

– Jag sprang ner och öppnade dörren och fick syn på damen som bor där. Hon stod i hallen och jag hjälpte henne ut. Det var tjock rök i lägenheten, så mycket så att det inte gick att krypa under den, säger Robin Nilsson dagen efter dramat.

Robin Olsson är brandman på Ring Knutstorp motorbana på fritiden. Tack vare sitt intresse har han skyddshandskar och jacka lämpade för eldsläckning hemma.

– Jag rusade upp igen och hämtade handskar och jacka och sa till de andra att börja springa med vattenhinkar.

Branden i köket på våningen under hade startat i en stekpanna som Robin lyfte bort från spisen och stoppade ner i vasken.

– Damen som bor i lägenheten hade nog försökt att släcka elden genom att hälla vatten i stekpannan. Det ska man inte göra och jag såg att hon hade brännskador på armarna efter oljan som då stänker ut.

Tillslut fick de fyra kamraterna bukt med elden genom sin ihärdiga skytteltrafik med vattenhinkar.

– Ett klockrent ingripande. När vi kom till platsen var elden i stort sett släckt. Vi kontrollerade bara att det inte fanns någon glöd kvar. Hade det inte varit för de här grabbarna hade hela köket brunnit, säger styrkeledaren Tommy Håkansson vid Bjuvs räddningstjänst.

– Damen mår bra, hon har varit här och hämtat saker under dagen. Det var ren tur att vi kom hem i tid och det känns bra att inget allvarligare hände, säger Robin Olsson.


© Copyright 2001-2021, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2009-08-30 av Martin Cruce
1293 besökare sedan 2009-08-30

Nyheter Publik
2021-04-11
Kallelse och inbjudan till Årsmöte Ny!

2021-03-21
Träningsdagar med tävlingsbil

 Fler nyheter »