HMS News

Newsrace

Samling klubbstugan Foto: Anders Bohman

I helgen genomfördes Newsracet på Ring Knutstorp i ett härligt sensommarväder.

Racehelgen inleddes på torsdagen med Drivers Club och STCC test på förmiddagen och efter lunch blev det test för övriga klasser som avslutades med kval för STCC.

Under torsdagen hade vi lite mindre funktionärer på plats men dagen flöt på riktigt bra.

Fredagen inleddes med Pro Superbike som sen följdes med både race och kval .

På lördagen så var det race hela dagen och många av dem väldigt spännande och tighta, fantastiskt väder och mycket publik precis som det ska vara.

Förutom racing var det utställningar och uppvisningar, väldigt härligt att se så mycket folk igen på fina Ring Knutstorp.

Det var några rejäla balkkänningar i två av STCC heaten där posteringarna och bärgning verkligen var på tå och jobbade grymt bra.

Vi hade en rejäl krasch i Pro Superbikes sista race, men som tur var så klarade sig föraren undan med några brutna revben.

Då blev vi satta på prov och vår organisation visade återigen hur bra det fungerar, även i en lite mer kritisk situation som detta var.

Stort tack till framförallt sjukvård och Räddning för era insatser både på banan med föraren, men också hur ni hanterade allt efteråt med anhöriga och de funktionärer som fanns närmast incidenten.

Precis som det stod i domarrapporten så genomförde vi en riktigt bra tävling och alla ska vara stolta över vårt arbete.

Extra glädjande är att allt fler yngre tar plats i vår organisation både i tävlingsledning och som posteringschefer och även startuppställning och på andra platser.

Detta är något som inte är så vanligt i Racing Sverige men där vi har kommit en bra bit på vägen , otroligt kul och inspirerade.

Jag vill tacka er alla för de fina insatser ni gör för klubben och svenska racing , det är otroligt viktigt att vi gör det så bra som vi gör och sprider positiva signaler som ger eko.

Ett extra tack till Irene, Bodil och Christel för deras fantastiska service med mat , fika och snacks som är så viktigt att det fungera vid dessa långa dagar.

Nu är racingsäsongen över när det gäller större evenemang för oss , men glöm inte bort vårt DM ihop med MSCC och Svedala MK på Ring Knutstorp den 12 oktober.

Vill även slå ett slag för ungdomsgruppens träff på Ljungbyhed den 28/9där mycket roligt väntar , se till att anmäla er till Joel eller Mathilda om ni är mellan 15 och 30 år.

Håll även utkik på hemsidan för vi planerar för full gällande aktiviteter i vår fina klubbstuga under hösten och vintern.

Ha det så gott och var rädda om er!

Anders Bohman

Ordförande HMS

Samling klubbstugan Foto: Anders Bohman