Om Hyllinge Motorsällskap

Hyllinge Motorsällskap vars huvudorganisation är Riksidrottsförbundet, RF, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, SVEMO, och Svenska Bilsportförbundet, SBF, har till ändamål att främja och utveckla motorsporten, genom att arrangera bra och välorganiserade tävlingar, öka intresset för sporten och ge de aktiva stöd samt genom god och kamratlig anda verka för att fostra hänsynsfulla och skickliga trafikanter.

Klubben är känd som en av landets skickligaste klubbar som arrangerar motortävlingar och kanske den främsta att arrangera racertävlingar.

Vår hemmabana Ring Knutstorp, numera ägd av Motorbanan Ring Knutstorp AB, är en 2,079 Km lång asfaltbana som ligger bredvid Kågeröd i Svalövs Kommun intill natursköna Söderåsen. Banan är känd som den mest krävande och roligaste banan bland förare samtidigt som det är den mest publikvänliga där man lätt har överblick över hela banan.

Klubben har sedan bildandet 1948 utvecklats till en av landets stabilaste och mest kompetenta arrangör av stora tävlingar som till exempel Svenska och Danska Mästerskap i Road Racing och banracing tex STCC och DTC, EM i Formel 3, Rallycross SM/EM, EM i Historic Racing, VM i motocross etc.

Hyllinge MS har alltid varit en drivfjäder för såväl förare som funktionärer genom att utbildning och utveckling är en ledstjärna som genomsyrar hela verksamheten.

Du som är motorsportintresserad är hjärtligt välkommen i vårt glada gäng vare sig Du redan är förare, eller vill börja utöva motorsport, eller Du vill vara med i händelsernas centrum som funktionär.

Bli medlem
Kontaktpersoner
Hyllinge Motorsällskaps Historia

Aktuella stadgar (2022-02-26)

(Sidansvarig: Hyllinge MS styrelse)