Cittrorna tillbaka!

Programblad framsida.

Nu gungar de in på Knutstorp igen! Ett 25-tal fransyskor – kanske är de inte vackra eller snabba — men de är roliga.
Det är bäddat för en ny skrattfest!
Det var ifjol höstas som rallycross med Citroen 2 CV hade Skandinavisk premiär här på Knutstorp. Det var roligt. Men vi saknade svenskarna! Så nu har vi rättat till vårt misstag. Vi har satt några av landets främsta rallycrossförare i Cittror. Här finner du publikidolen Per Eklund, Stig Blomqvist, Super-Star-fantomen Ulf, Granberg etc. Så nu får de gunga på mot ett 25-tal danskar. Det går inte speciellt fort. Toppfarten ligger kring 100 kilometer. Det kan inte bil mer med 26 hästar under huven och med bara två cylindrar.

Cittrorna är tillbaka på Knutstorp. De gungande fransyskorna med 26 ’vrålande’ hästar under huven.

Nej, det viktigaste är att det är kul. För publiken och förarna. Och roligt är det när dessa fransyskor voltar, snurrar, kör på två hjul, hoppar hjul, hoppar och skuttar. Rallycross med Citroen 2 CV är en storsport på kontinenten. Man tävlar i Holland, Frankrike, Portugal, England, Belgien, Danmark, Schweiz, Italien, Spanien etc. Ja, bara i Holland finns över 100 bilar. Man bara lyfter bort bakdörrar och tak. Kvar finns en plåtstomme, en störtbåge, ratt och gas. Mer behövs inte! Ifjol var det holländaren Dick Witkamp som vann rallycrossen med Citroen 2 CV har på Knutstorp.

Vem vinner idag?

Ja, håll tummarna för svenskarna Per, Stig, Granberg etc. när de nu placeras i en fransyska som sett likadan ut sen tillverkningen startade 1936. En fantastisk bil som har bjudit på många skratt………….

Klippt ur programbladet.
Evenemang: 1978-09-03 Rallycross
Arkiv 1978