Ny Rallycrosserie

Super Evo-Lution Cup är namnet på en rallycrosserie som har sin premiär på Ring Knutstorp den 26 – 27 maj.Serien har tillkommit som ett komplement till internationellt tävlande och SM serien i syfte att skapa tävlingstillfällen för den ökande utövarskaran samt för de som inte har resurser att satsa på mästerskapsserierna. Intresset för serien och det digra prisbordet med totalt 270.000 kr i prispengar samt en hel del andra fina priser, har lockat alla toppförarna i Super Nationell klasserna samt blivit så stort att seriemakarna tvingades införa deltagarbegränsningar för att hinna med en tävling under två dagar. Det tillåts 60 bilar från det rikstäckande Super Nationell reglementet samt 42 bilar i klassen för bilar med motorer på max 2400 cc. Utöver dessa klasser kommer publiken även att bjudas på Svenskt Juniormästerskap där man tävlar med bilar på max 1400 cc.

Serien omfattar 4 tävlingstillfällen med start på Ring Knutstorp 26-27 maj och med Hyllinge MS som arrangör, Haninge MK den 16-17 juni, Älvsbyns MS den 28-29 juli samt med en finaltävling som arrangeras av Strängnäs AMS den 25-26 aug.

Vid respektive tävlingshelg körs det två kvalificeringsomgångar under lördagseftermiddagen samt resterande två kval under söndagen innan finalomgångar startar på söndagseftermiddagen. Dessutom kommer de olika arrangörerna att bjuda publiken på en hel del underhållning och uppvisningar.

På uppdrag av Hyllinge Motorsällskap –
Sportinfo, Lars G Nilsson

Evenemang: 2001-05-26–2001-05-27 Rallycross