Racerapport

33 bilar fanns på startlinjen när ERF serien startade årets första sextimmars race på Ring Knutstorp i dag. En hel del av de förväntade toppekipagen har inte blivit klara till detta race. T.ex. saknas fjolårssegraren Barsebäck Brutals som gör en stor omb2001-04-22 – ERF premiär på Ring Knutstorp

(Saxat från Sportinformation)

Banan är torr men det är kyligt i luften. Inledningen av tävlingen har varit lugn. En bestraffning för omkörning på gulflagg har utdömts.

Då en timma och 45 minuter avverkats har flera team haft små problem. Dock har Safety car endast varit ute i gång och det tog 3 varv att få bort en bil som stannat på banan. Favorit till dagens seger tippades allmänt Team Leaders med sin Renault Spider men de står i depå med trasig växellåda.

Team Power var snabbast i inledningen med sin BMW och med Falkenbergaren Fredrik Larsson vid ratten, men avsaknad av funktionsduglig snabbtankanläggning gjorde att de rasade kraftigt vid första tankstoppet. Pentascrew har tagit kommandot 1 varv före Kermit Racing.

Kermit Racing som låg tvåa efter knappt två timmar har fått motorproblem sedan ett foder spruckit i cylendern. Motorn går varm om man varvar mer än 4500 varv. Mercan med nr 42; Team 2 Fast 4 U, har varit ute i sandfållan efter rakan. De fick dras loss men utan några större skador.

Pentascrew höll undan i ledning tills det var en timma kvar. Detta trots växellådsproblem under en längre period. Den sista timman hade man bara fyrans växel kvar och tappade ledarpositionen till Kermit racing. Kermit höll ett försprång på Davidsson Racing på ca 20 sekunder under sluttimman.

Team Power som länge var med i toppen råkade ut för att växelspaken lossnade två gånger och dagen slutade i depån med bränslebrist och man hann inte åka ut tills utfarten stängde fem minuter före avflaggning.

Bilia racing fick inte tag i rätt däckprofil till dagens race utan körde på 55 profil som tog i skärmarna. Detta gjorde att däcken var helt slut när det återstod två timmar så det var bara till att lägga på regndäcken.

En av favoritbilarna, Ravila Racings fina BMW, råkade ut för elektroniska problem med insprutningen och man jobbade hela dagen med att fixa felet och lyckades komma ut i slutet av racet. Med en dryg halvtimma kvar körde Goa Gubbar Racing lite för brett ut på rakan och kom utanför asfalten med ett rejält kast som slutade i betongmuren.

Sammanfattningsvis kan sägas att ERF premiären fungerade bra rent arrangörstekniskt, det var inga allvarligare tillbud och det bjöds på vårdad körning. Att det var premiär märktes på att många team råkade ut för en hel del småstrul och depåområdet var flitigt använt.

Vidare kan noteras att tempot säkerligen kommer att höjas avsevärt när såväl de gamla toppteamen kommer till start som en del nya team som inte hunnit bygga färdigt till denna tävling.

Inge Andersson. Hans Andreasson och Mikael Redsäter i Kermit Racing bjöd på en vårdat och välplanerad körning med sin vinnande Porsche och lyckades bärga en klar seger trots tekniska bekymmer.

Evenemang: 2001-04-22 Långlopp ERF