Reserapport

Ett glatt gäng HMS funktionärer äntrade tidigt på morgonen den dubbeldäckade bussen i Löddeköpinge och i Åstorp för att ta sig till Mantorp Park och STCC-finalerna år 2001.

Vet faktiskt inte riktigt hur många vi var – Erik som hade biljetterna får gärna fylla på med info här. Under resan upp kikade vi på lite video från årets STCC- och Rallycross-tävlingar på Ring Knutstorp. Förväntningarna höjdes.

En stadig frukost intogs i Husqvarna innan det var dags för de sista milen upp till Mantorp Park utanför Linköping. När vi parkerade bussen pågick Camaro Cup’s race för fullt. Med raska steg letade vi upp våra läktarplatser i början av den långa dragstripen.
Mycket folk och ganska hyggligt väder, ingen sol, men åtminstone uppehållsväder.

Efter Synsam Cup’s gridshow, drog roadracing hojarna igång. Täta fajter som vanligt, en norrman blev svensk mästare. Efter hojarna blev det en timmes paus under tiden som STCC-bilarna intog startplattan. Flera av oss passade på att kika runt lite i depån. Solen sken rakt ner på HMS föraren PeO Noréns transportbuss och den mintgröna Camaron. På taket blomsterkvast och buckla, PeO själv hade ett smil som var minst en meter brett. En andra plats gjorde att han fick kliva upp på pallen, Grattis!

Hann tyvärr inte över till andra depån och HMS Johan Sturesson som också gjort en fin körning i första GTR-racet och fick kliva upp på pallen. Nu var det dags för STCC, snabbt tillbaks till läktaren. Calle Rosenblad tog starten, ingen startkrasch som tur var. Det började regna och med slicks blev det snor-halt på banan. Alla förarna fick jobba hårt för att stanna på asfalten. Calle fixar det ända in i mål – med nöd och näppe.

Eftermiddagen fortsatte sedan med regn och rusk. Det blev ganska mycket kana av, Henrik Roos snurrning mitt framför oss på dragstrippen gick inte av för hackor, han måste blivit yr i planeten, han gjorde väl en 10 varv mellan räckena! Ett under att Vipern var oskadad och inte fick gå till återvinning istället. Johan Sturesson gjorde återigen en lysande körning i regnet till 2:a plats, liksom Bosse Jonasson som slutade på 4:e. Grattis på er!

Efter andra STCC-racet stod en Italienare som svensk mästare, Robert Colciago. Snöpligt för de svenska förarna, men absolut välförtjänt. Vi minns Roberts kurvtagning över Ring Knutstorps NGK-krön, få vågar trampa så hårt som han gjorde där.

Efter dagens sista race var det faktiskt riktigt skönt att promenera tillbaks till den varma bussen, de flesta av oss var ganska fuktiga nu. Hemresan påbörjades. Liksom på vägen upp övervakade Bosse chafförens förehavande, så att allt gick rätt till.

Rast och kvällsmat i Husqvarna igen, alla stoppade glupskt i sig välsmakande kycklingfile i wiskeysås. Sista biten gick snabbt hem, alla somnade säkert gott efter en händelsrik dag.

Tack HMS styrelse för trevlig dag!

Funktionärerna

Biljettmaster

Bussläsning

PeO Norén

STCC Race 1

Blött – blött – blött…

Evenemang: 2001-09-16 STCC-final Mantorp Park
Bild: 342