STCC är här!

Äntligen är det dags – HMS välkomnar STCC till Ring Knutstorp denna helg!Dramatik, spänning, fart, folk – en hejdundrande racingfest blir vi bjudna på.

Redan på Torsdag (19/7) tjuvstartar vi med testdag för STCC-klassen. På Fredag (20/7) startar träningarna, på Lördag (21/7) är det kval och de första race’n startar ca 15.45 med JTCC, Formel Ford och de mulliga V8:orna i
Camaro Cup.

Vem tror du plockar hem segern denna helg – Calle Rosenblad, Jens Edman, Roberto Colciago eller någon av de andra i det fulla startfältet – rösta på www.stcc.se

På Söndag (22/7) är det Warm Up på förmiddagen. Vid halv tolv drar spektaklet igång med de häftiga Roadracing-maskinerna i Synsam Trophy först ut på startplattan.

Missa inte stämningen i depån, med de stora teamen som gör reparationer på några minuter som vi bara kan drömma om. Passa på och ta lite autografer, alla våra duktiga svenska motorsport-stjärnor är på plats för de täta, tuffa racen som skall köras.

Efter STCC’s lyckade besök på Jyllandsringen – kommer danskarna över sundet för ett race med sina DTC – Danish Touringcar Championship.

Vi välkomna också representanter från Kinesiska Bilsportsförbundet (!!) som besöker oss för att se hur det går till att arrangera ett stort motorsportsevenemang.

I år fyller Ring Knutstorp 50 år. Våren 1951 anlade Hyllinge Motorsällskap en motocrossbana i den steniga dalgången, den 29 April 1951 kördes den första tävlingen.

Kolla in foto från Torsdag och Lördag i fotoalbumet!

Evenemang: 2001-07-20–2001-07-22 STCC SM i Banracing
Bild: 84