Arkivsida

Namnbyte

Klippt ur Hyllinge Motorsällskaps 40 års skrift. Av Allan Persson, Hyllinge Motorsällskaps ordförande 1953-1979.

Hyllinge Motorsällskap’s historia

Oväntade orosmoln började skönjas på den optimistiska speedway-himlen. Det var inte populärt bland provinsens redan etablerade klubbar att det skulle bli ytterligare en. Klubbar i Helsingborg och Malmö sökte på alla sätt sätta käppar i hjulen. Och Nordvästra Skånes Motorklubb fick den under inga omständigheter kallas. Som svar på detta föreslog styrelsen ’Motorklubben Racing’. Men detta kunde förstås inte Svemo godkänna, det var alldeles för ’utländskt’ i gamla Sveriga. Den 3 Juni 1949 döptes klubben till Hyllinge Motorsällskap, ett namn som står sig än idag.

På grund av gällande karensdagar om två år innebar att klubben inte fick arrangera publiktävlingar under denna tid (till 1951).

Evenemang: 1949-06-03 Klubben byter namn till HMS

Arkiv 1949