HMS News

Årets förare 2001

Vid Hyllinge Motorsällskaps årsmöte den 13 december delades priser ut till årets förare 2001.
Årets förare bil 2001

Johan Sturesson, Knislinge

Johan Sturesson, IPS Motorsport, tävlar framgångsrikt i den svenska GTR-serien, med sin Porsche 996 GT3. Året avslutades med en fin andra placering i finalen på Mantorp Park. Johan kommer att fortsätta år 2002 att göra det livet surt för sina konkurrenter i GTR-serien.

Årets förare MC 2001

Richard Österberg, Ljungbyhed

Richard har framgångsrikt tävlat i Roadracingens tungviktar-klass Synsam Cup, som vi kunnat följa på TV’s program Race.
Richard avslöjar att Veidec Racing under vintern byter hojar till Yamaha. Nästa år kommer han att köra tillsammans med den ’Svenska’ mästare år 2001 – Norrmannen Kai Börre Andersen. Bästa sättet att försöka komma på värsta konkurrentens taktik är att bli polare med honom… Richard kommer med stor sannolikhet att återfinnas i toppen av Synsam Cup under år 2002.

Årets förare bil 2000

Bosse Jonasson, Helsingborg

Av olika skäl har inte priset till årets förare bil år 2000 kunnar delas ut till Bosse Jonasson förrän nu. Ingen har kunnat missa Bosses framgångsrika framfart de senaste åren i GTR-klassen med sin gröna JPS-Porsche. År 2000 kraschade Bosse sin nybyggda Porsche 993 JPS GT2. Trots 6 missade tävlingar kunde Bosse sluta på tredje plats i serien.

Bosse avslöjar att en ny värsting-bil håller på att byggas av JPS Porsche Racing Team. Det skall bli en 996 GT2, med vattenkyld dubbelturbo. Konkurrenterna (läs Henrik Roos) lär få hålla undan om bara bilen hinner bli klar i tid. Bilen kommer att kunna FIA-klassas vilket skulle betyda att vi kanske får se Bosse tampas med världstjärnorna i Anderstorp år 2002.

av Mikael Persson, webmaster@hyllingems.se.

HMS Årsmöte, Löddeköpinge 2001-12-13

(Evenemang: 2001-12-13 18.30 Årsmöte)