HMS News

HMS förare kör också diesel

Apropå pressmedellande från STCC angående att Jens Edman kommer att köra en Volvo S60 Challenge-bil med dieselmotor.

På klubbtävlingen 20-21 April kunde man se en Dansk-sponsrad Seat fräsa omkring på Ring Knutstorp. Ur avgasröret kom det svart rök vid växlingarna, bilen har nämligen dieselmotor.

Det var vår egen Kjell Strandberg från Hyllinge MS som testade en DTC-bil (Danish Touring Car Championship) som ’importerats’ till mer skånska breddgrader under vintern. Det är inte helt klart i vilken klass och vilken serie vi kommer att återfinna bilen, men ägaren Staffan Borgström från Höör har antagligen planer på att det skall bli en långloppsbil. Dieselmotorn drar mycket lite bränsle, vilket betyder att man skulle kunna minska antalet depåstopp.

(Evenemang: 2002-04-21 Klubbtävling DM Banracing)
(Bild: 1310)