HMS News

Racereport JMB Racing

Racereport JMB Racing

Anderstorp Raceway 25/5 – 2002

Tankar

Efter en lång vinter full av arbete och förberedelser så var äntligen dagen D här. Alla dessa timmar man spenderar i garaget skall börja bära frukt. Ibland undrar om ens mentala hälsa är normal, omgivningen indikerar vissa tankar i den riktningen också. Många sena kvällar och helger har spenderats med att skrapa underredsmassa, slipa bort färg osv.. Det finns också en administrativ sida av det här med racing, man kan inte bara bygga en bil och sedan köra, det är reglementen att följa, avgifter att betala osv.. Det lustiga i allt det här är att när man sitter där i bilen och väntar på att bli utsläppt så är dessa utlagda timmar bortglömda och man känner bara en glädje över att äntligen vara på plats och få köra.

Förberedelser

Racet börjar egentligen dagen innan då man skall se till att bilen är OK, att alla grejor är införskaffade, alla papper är i ordning osv. Fredagskvällen spenderades med att göra de sista förberedelserna på bilen och se till att allt som behövdes packades in i bilarna. I veckan hade Däckia krängt på däck och ställt in hjulvinklarna till oss, ett stort tack för bra service.

Racedagen

Det är en bit att åka till Anderstorp och vi fick stiga upp tidigt, packningen hade tagit längre tid än planerat så sömnen blev klart lidande. Väl uppe i Anderstorp så var depån redan full med racebilar, husbilar och dragbilar. Vi tog vår plats och gjorde i ordning allt inför racet, sen blev det en god frukost från vår ’husmor’ Anna. Träningen kördes av undertecknad och Rikard då vi inte hade kört banan innan. Det är rätt intressant att ge sig ut på en bana där man inte varit innan och inte vet hur det svänger. Träningen gick dock bra och tiderna sjönk för varje varv.

Race

Vi hade vår taktik klar innan race och tanken var att vi skulle ge alla i teamet möjlighet att köra bilen, det var prio 1 till att börja med. Med detta som utgångsläge så körde vi täta stopp de första timmarna för att alla skulle få en chans till lite tid i bilen. Det var bra med täta stopp också så att vi fick koll på att motorn var ok och att allt satt fast. Magnus tog första stinten och satte ett bra tempo direkt, han lämnade över till Bengt precis när det började regna. Bengt fick ett intressant pass med regn på ena änden av banan och solsken längst bort, greppet var något varierande. Bengt körde riktigt fort höll jämt med betydligt snabbare bilar (på torrt). Bengt lämnade över till Rikard som fick några blöta varv innan banan torkade upp. Varven rullade på och efter att alla fått sitt första pass så började vi sträcka ut körpassen. Racet rullade på helt utan incidenter och vi är otroligt nöjda med premiärtävlingen. Vi slutade på 14:e plats med 31 startande. Det som imponerade mest på mig var dels R-däcken från Toyo, jag hade inte åkt på R-däck innan men jäklar var fort det gick att åka!. Den andra saken som imponerade på mig var vår lilla 1,8 som vi snabbfixat för att ha en motor att åka med, den gick som ett urverk hela racet. Oljan från Pennzoil imponerade också, låg temp på oljan och knäpptyst motor (alla som åkt BMW vet att det brukar ticka som bara den när M10:an blir varm, men här var den tyst som en mus).

Kommentarer

Chassi och förarmässigt hänger vi med bra, men lite mer hästar under huven hade inte skadat. Med våra, i dagsläget, 145 hk så är vi nog en 30 hk kort för att hänga med riktigt. När vi slipat in våra byten och tankningar så kommer vi dock att klättra på resultatlistan. Ett stort tack till de företag som stödjer oss, utan dem så hade vi inte kunnat åka!

Vi ses på Falkenberg!

Johan Larsson

JMB Racing

http://www.jmbracing.nu/