HMS News

Sista GT-racet på Knutstorp för Bosse Jonasson

Efter många framgångsrika år i GT-klassen verkar det som om Hyllinge MS föraren Bosse Jonasson från Bjuv lägger hjälmen på hyllan efter denna säsong.

I telefon berättar Bosse Jonasson att han har sålt sin nybyggda 996 JPS GT2 värsting-Porsche, men att han dock kör alla tävlingar i årets GT-serie. Det skulle betyda att det blir sista gången vi ser Bosse i GT på Ring Knutstorp

den 19-21 Juli.

Klicka på bilderna

Kvaliteten på den svenska GT-serien har utvecklats under åren, numera platsar många av de svenska GT-teamen i FIA’s internationella serie. Givetvis har också kostnaderna rasat i höjden vilket gör det svårt för ’privat’-förare att vara konkurrenskraftiga. Att dessutom ha ett vanligt jobb vid sidan om är i stort sett omöjligt. Detta är bakgrunden till Bosses beslut.

Men man kan dock ana mellan raderna att det inte är otroligt att vi kanske får se Bosse med hjälm i någon annan billigare klass i framtiden. Har man väl fått racing i blodet så är det svårt att lägga av helt.

Bosse berättar att den nya bilen fungerar bra, men efter FIA-tävlingen i Anderstorp gick något i växellådan sönder. Det betydde att Falkenberg fick klara sig utan ’gröna faran’. Inför hemmapubliken på Knutstorp är lådan fixad och allt är i topptrim. Det finns anledning för konkurrenterna att huka sig, för Bosse är laddad och vill visa sina fans en sista gång vem som är GT-kung på Ring Knutstorp.

Hela Hyllinge MS önskar Bosse lycka till !

http://www.jpsporsche.com

(Evenemang: 2002-07-19–2002-07-21 STCC Newsrace)
(Bild: 149)