HMS News

Racereport Per Gustavsson – Svensk Mästare!

Per Gustavsson, nybliven svensk mästare för Hyllinge MS i Roadracing 250 Sport Production, berättar själv om sitt race vid SM-finalen.Hej!

Fredagsträningen gick bra gjorde stabila varv runt 1.05,5 och hade fler på 1.05.4 så på tidsträningen på lördagen var jag inte särskilt pressad att ha pole så vi nöjde oss med den tid på 1.05,67 och det räckte ju till sista varvet när Perra satte en tid på 1.05,60.

Racet, provstarten var OK och det kändes bra inför den riktiga starten. Startern höll oss längre än han hade gjort med dom tidigare heaten så det var nära att jag tjuvade men det blev en riktigt bra start och jag var först in i första böj, tog det lite lungt första varvet men tog ändå 0,5 sek som sedan ökade och var väl uppe på ca. 4 sek när jag fastnade lite bakom en varvning på 17:e varvet då ökade jag tempot och satte på det 18:e snabbaste varvet för tävlingen 1.05,0 och hade till det sista varvet +4sek och kunde ta det lungt i mål.

I klassen 250 R kvalade jag i första tidsträningen som 8:a och i andra som 7:a på 1.05,3. Jag kom iväg bra men det är lite jobbigt att hävda sig mot cyklar som har 25 hk mer och som väger 50kg mindre men det är bara att kämpa på,kom iväg som 8:a men jagade ifatt 7:an,kom förbi och lyckades på 18:e varvet sätta smått fantastiska 1.04,8 och klarade en 7:e plats.Sedan vara jag mör och fin men väldigt nöjd med min dag.

Jag vill tacka Eva och alla flaggvakter och funktionärer som gjorde en kanonbra insats
på alla sätt.. STORT TACK !

Vi kanske ses nästa år!

Hälsningar

G:sson

Sponsor

http://www.br-horberg.com/

(Evenemang: 2002-08-09–2002-08-11 SM-final Roadracing)
(Bild: 1214)