HMS News

Haggenas-racing

Långloppstemet Haggenas Racing består av ett gäng HMS förare. Här är en presentation och tillbakablick efter första året.Teamet består av Anders, Johan och Jonas Carlsson (Anders & Jonas är bröder, Johan är kompis). Vi kör racing och deltar i långloppsserien ERF (Endurance Racing for Fun).

Under 2002 har vi tävlat med en Volvo S40. Den är lätt trimmad och lättad med bl.a. karossdelar i glasfiber. Effekten ligger någonstans mellan 170-180hk.

Eftersom 2002 var vår första säsong har detta varit ett läroår för oss.

Säsongen inleddes med en 14e placering i ett regnigt Anderstorp. Därefter gick det bara bättre och bättre med en 5e plats på hemmabanan Knutstorp. Efter denna 4e deltävling i serien låg vi på en sammanlagd 4e plats! Detta var absolut över vår förväntan.

I den näst sista deltävlingen körde vi upp oss på en 6e placering. 12 minuter innan målflaggan föll gick växellådan sönder! Och det fanns inget vi kunde göra åt det. Hade vi inte blivit tvungna att bryta hade vi klättrat till en 3e plats totalt! Istället halkade vi ner några placeringar.

Efter att ha renoverat växellådan inför sista deltävlingen på Anderstorp drabbades vi efter 1,5 timmars körning återigen av ett växellådsfel, dock av annan art än det förra. Trots dessa små missöden i slutet av säsongen placerade vi oss på en sammanlagd 11e plats i mästerskapsserien.

Vår ambition var att lära oss och att ha roligt. Men naturligtvis med en så seriös och målmedveten ambition som är möjligt med våra ringa resurser. Våra sponsorer och vår mentor, Anders Hammer som är en professionell förare i STCC-serien, har varit till mycket stor hjälp. Utan denna hjälp hade vi inte haft möjligheten att genomföra säsongen!

Vi är så här i efterhand ganska nöjda med vår placering. Vi har visat att vi är att räkna med, så nästa säsong siktar vi ännu högre! Volvo S40’n är såld, istället återkommer vi i år med en vassare, än så länge ’hemlig’ bil.

Vi ses ute på banorna 2003!

Ta gärna en titt på Haggenas-racing hemsida.
(Bild: 1246)