HMS News

Martin Cruce

Vår serie med presentation av HMS Styrelse fortsätter med ytterligare ett känt ansikte. HMS News intervjuar Martin på telefon.Martin har varit med i klubben sedan början av 1990-talet och i HMS styrelse de senaste 6-7 åren.

Det började dock med en förarlicenskurs 1991 och ett inledande race i en egen hundkoja. Kojan visade sig dock inte duga till några vidare äventyr, så tävlingskarriären slutade tillfälligt efter detta debutrace. Det skall dock noteras att kojan inte var sist över mållinjen.

Men Martin blev allvarligt biten av ’motorsport-sjukan’ och landade istället bakom räcket som flaggfunktionär. Efter många år under 90-talet på posteringar runt Ring Knutstorp, höjdes funktionärslicensen. Tack vare stöttning från andra HMS medlemmar (ingen nämnd men ingen glömd) så gjordes det debut som domare och tävlingsledare i banracing 2001. Numera är det Martin som är tävlingsledare bla på våra STCC-race.

Förra året återupplivade Martin de gamla racing-drömmarna och hoppade med i det nystartade långlopps-teamet ATM Racing som kör i ERF-serien. Första säsongen gick över förväntan med bla en andra plats vid ERF-loppet på Ring Knutstorp.

Något som kanske inte så många känner till är att Martin grundlade sitt motorsportintresse genom att i tidernas begynnelse tävla i miniracing och att han ibland tävlar på två hjul i Enduro. Bla har Gotland Grand National avverkats och ett antal tävlingar i Enduro sydserien. Det står också en Kart hemma i garaget som ibland tas ut och luftas på diverse Kartbanor i Skåne.

Faktaruta

Namn: Martin Cruce

Ålder: 33 år

Yrke: Processkötare

Bor: Fleninge, utanför Helsingborg

Invald i styrelsen: Någon gång på 90-talet

Epost: martin.cruce@ebox.tninet.se

(Bild: 1474)