HMS News

Nya unika bilder

Stort tack till Lennart Jarmyr som skickat in unika amatörbilder från Ring Knutstorp på 70-talet.Bilderna är tagna på långt avstånd från publikplats, men det är inte bildkvalitén i första hand som räknas, detta bilder från historiska ögonblick på Ring Knutstorp.

Det finns dels bilder från den första rallycross-tävlingen på Ring Knutstorp (Sveriges andra tävling) i Juni 1972. Man kör på motocrossbanan, alltså över bäcken upp i publik-backen.

Sedan några unika bilder från Newsracet 1978. Startögonblicket i det som skulle komma att bli Ronnie Peterson’s sista race på svensk mark. Ronnie i pole position med sin svarta BMW 320 efter en ny rekord-träningstid. Också en bild från eftersaneringen efter en av de största F3 startkrasherna i banans historia.

Se Lennarts bilder här.

Har du egna bilder liggande i byrå-lådorna, hör av dig omgående till webmaster@hyllingems.se.
(Bild: 1507)