HMS News

Många HMS förare i STCC-cirkusen

I årets STCC cirkus återfinns en hel rad med förare från Hyllinge MS. Premiär är i Falkenberg kommande helg 3-4 Maj.
De olika klasserna i STCC innehåller fler Hyllinge MS medlemmar än någon gång tidigare.

Förra årets GT suverän och svenska mästare, Johan Sturesson Kristianstad, har tagit klivet till STCC. Johan har skrivit två års kontrakt med det sammanslagna Picko Troberg/Podium Racing.

Johans helt nya Seat Toledo kommer inte till Sverige förrän en bit in i säsongen, så vi skall nog inte hoppas på några sensationer till att börja med. I Podium Racing hittar vi också Hyllinge MS gamla DTM förare, Per Sturesson, som Assistant Team Manager. Årets STCC kommer att bli stenhårt med nya bilar, större startfält och många hemvändande internationella stjärnor.

Regerande svenska roadracing mästaren Per Gustavsson från Löddeköpinge har tagit steget upp till Veidec Trophy. Här hittar vi dessutom Christer Andersson. Ytterligare en skåning i Veidec Trophy är Tobias Andersson som kör för Tomellilla MK.

Mest spännande är nog morgondagens racingstjärnor i Formel Ford Zetec. Det är otroligt glädjande att två Hyllinge MS ungdomar gör debut i årets serie, nämligen Tobias Augustsson Klippan, och Daniel Ivarsson Ängelholm. Dessutom finns det ytterligare en skåning att heja på, Micke Ohlsson, som tävlar för KS Klippan.

Flest Hyllinge MS förare hittar vi i Historic. Självklart så återkommer som vanligt suveränen Tommy Brorsson, Örkelljunga i år i en Ford Escort TC. Men vi har dessutom Hans Edin, Förslöv, med en MGB GT, Magnus Paulsson, Båstad, med en Ford Capri 3000 RS och Hans Rosendahl, Helsingborg, med en Chevrolet Camaro.

PeO Noréns gröna Camaro återfinns som vanligt i Camaro Cup. PeO från Båstad, var en frisk fläkt förra året med sin fräcka och orädda körning. Om det inte blir ’för’ många bucklor i karossen är han säkert en kandidat till pallplatserna i år.

Ensam Hyllinge förare i Sportscar Challenge är Peter Eriksson, Flyinge, med sin vackra PRC/Opel sportvagn. Peter kommer har en tuff uppgift, mot alla snabba Radical bilar i klassen.

I GT är Djon Clausen anmäld med en Podium Porsche, men ett ryktet de senaste dagarna säger att planerna inte blir av. Bosse Jonasson, Bjuv, sålde sin bil redan förra året, så det verkar som om Staffan Borgström, Höör och Sten Jarl, Helsingborg, får försvara HMS färger i årets GT-serie. I år lär turbotrycket ha skruvats upp ett par snäpp i Sten Jarl’s BMW Z3’n, som har en BMW Formel 1 motor under huven.

I Volvo S60 Challenge tävlar ingen Hyllinge MS förare, men däremot skåningen Tommy Brink, som ju plockade en seger förra året på Ring Knutstorp. Vi hejar självklart på Tommy också.

STCC cirkusen gästar Ring Knutstorp och Skåne den 18-20 Juli (Öresund Super Prix) och 29-31 Augusti (Newsracet).

Mer info

http://www.hyllingems.se

Hem

Text: Mikael Persson.

Hela eller delar av text får fritt användas utan källhängivelse.
(Bild: 1551)