HMS News

Premiär för en ny svensk motorsport portal!

…eller historien om hur Aktuell Motorsport föddes.Lördagen den 10 Maj lanseras officiellt en ny svensk motorsport webbsajt,

Aktuell Motorsport på adressen http://www.aktuellmotorsport.se

Aktuell Motorsport, som förväntas bli en av landets största motorsport-portaler, innehåller bla dagens nyhetsrubriker, TV-program och motorsport-arrangemang. Tanken är att besökaren snabbt skall få en överblick över det som är aktuellt just för dagen.

Som webbmaster i Hyllinge MS har jag länge funderat över hur man skall kunna ha koll på vad som skrivs om klubbens förare. Ni förare är inte så flitiga på att höra av er. I det här landet har vi dessutom en tradition att inte gärna klappa oss själva på bröstet när det går bra. När det går dåligt så vill man av förklarliga skäl hålla lite låg profil då också…

För att försöka ha lite bätte koll, så skrev jag i December ett datorprogram som helt automatiskt hämtar nyhetsrubriker från andra webbsajter på internet. Resultatet var inte vackert, men det funkade perfekt. En av de första om kikade på programmet var Hyllinge MS Martin Cruce och ARC’s Alex Möller, som väl tyckte att det kunde vara bra (jääääsp…hi).

Varje dag trillade det in mer och mer nyheter, och en tanke började ta form att detta kunde bli en kanon-webbsajt. Sagt och gjort, på det igen. Efter någon månad och många…många…mååånga timmar bakom tangentbordet, så var en testutgåva av en webbsajt igång, nu med fler finesser som tex dagens TV-tablå och kalender. Sajten blev enkel men funktionell, allt viktigt finns direkt på startsidan. Resultatet blev bättre än vad jag själv hade hoppats på.

Det var nu dags att beställa en plats på ett webbhotell och ansöka om en adress. Kontakt togs med samma webbhotell som Hyllinge MS och ERF använder, Elander IT (http://www.elit.net). På eget iniativ erbjöd sig Elander IT att sponsra sajten. Därmed var full kostnadstäckning uppnådd redan innan sajten ens var lanserad. Stort tack Elander IT!

Skall man på internet visa nyhetsrubriker, som andra har skrivit, då måste man ha tillstånd från dem som har producerat nyheterna. I April började jag lite nervöst att ta det första telefon-kontakterna med press, media och andra möjliga tilltänkta samarbetspartners. Alla var entusiastiska och ställde upp utan att tveka. Någon har bett att få vänta av tekniska skäl, men kommer med i samarbetet
så fort som de kan, ingen har hittills tackat nej.

Till webbsajten är nu ett 20-tal samarbetspartners knutna. Bland annat alla stora motorsport-sajter i landet, de viktigaste motorsport-tidningarna, några stora dagstidningar, och ett antal frilansfotografer. Nyhetsflödet varje dag är stort och brett. Mycket Formel 1, STCC och Rally så klart, men även lite smalare grenar på
två och fyra hjul. Fler samarbetspartners kommer att knytas till sajten efter sommaren, sajten skall växa ännu mer.

Aktuell Motorsport är min egen startsida på internet, hoppas det blir din också.

Varmt välkommen till premiären lördagen den 10 Maj!

/ Micke

Aktuell Motorsport

Mikael Persson

http://www.aktuellmotorsport.se

mikael.persson@aktuellmotorsport.se