HMS News

Ungdomskonferens i Höör

Under helgen (16-17/5) har Södra Bilsportsförbundets ungdomskonferens gått av stapeln på KCS Vildmarkscenter strax utanför Höör. Där befann sig jag (Emma Holmgren), Tobias Augustsson och Jenny Jönsson som representanter från HMS.Nu när jag sitter här och summerar helgens upplevelser jobbar jag hårt för att hålla ögonen öppna, för jag kan lova er att är man på ungdomskonferens så är man inte där för att sova, jag har sovit 2 utav de senaste 38 timmarna.

Helgen började på fredagseftermiddagen när vi samlades 27 stycken motorintresserade ungdomar på vildmarkscentret utanför Höör, där blev vi också indelade i lag och sedan var dags att börja leva vildmarksliv på allvar. Vi fick prickskjuta med pistol (dock inga riktigt farliga grejer), förflytta stora stockar över hinder och knyta loss os själva ur knopar. Detta bara för att nämna några av tävlingarna. Slutresultatet när alla grenarna var avklarade tycker inte jag är värda att nämna här. Efter god grillning åkte vi till övernattningsstället, fick våra rum och installerade oss. Sedan var det dags för den första gästen att berätta om sin ”motorkarriär”, denna gäst var 18-årige Jörgen som sysslade med folkrace och var minst sagt aktiv. Han hade provat på det mesta, från att trycka klubblad till att vara tävlingsledare. Efter hans intressanta föreläsning skulle vi själva presentera oss och vi konstaterade snabbt att vi var en klar minoritet. Dels var vi de enda som sysslade med banracing, dessutom är jag och Jenny ”bara” funktionärer (inte alls ”bara”, utan oss funkar inte tävlingarna, men alla andra på konferensen tycktes vara förare) och som om inte det är nog är vi ju dessutom tjejer (9/27 deltagare). Jag tycker faktiskt att vi får se till att fixa fler tjejer till motorsporten, vi behövs!

Efter frukosten på lördagen fick vi träffa både förare och kartläsare från de allra flesta grenar, vilket var väldigt kul även om vi var fruktansvärt trötta. Vi HMS:are är ju pigga och vakna människor så vi hade lite problem att sova när vi alla var samlade på samma rum, det fanns alldeles för mycket att prata om. Lunchen serverades på vildmarkscentret och efter det kom det brandmän och pratade om brandsäkerhet, mest i ren allmänhet. De som ville fick sedan prova på att släcka, dels klädbrand och dels brinnande bensin/diesel.

Den här helgen har varit otroligt rolig och givande. Det enda vi saknade var lite mer blandning mellan deltagarna så att fler grenar var representerade, men det är naturligtvis svårt att hitta deltagare också. Men alla ungdomar, det här var verkligen kul och får ni chansen så tveka inte att ta den! Det var jättekul att umgås, tävla och konferera med andra motortokar och det fick i alla fall mig att inse att motorsporten är en väldigt varierad sport där alla kan hitta sin plats!