HMS News

Dubbelt HMS i ERF

Ännu ett ERF-lopp har körts på Ring Knutstorp och detta ackompanjerades av strålande sol och stekande hetta. Efter sex timmars race stod ATM Racing Team som segrare och JMB Racing som andraplatstagare, båda teamen från Hyllinge Motorsällskap.36 ekipage var med och tränade denna varma morgon och ATM Racing Team och JMB Racing kvalificerade sig som 11 respektive 13.

Pole position gick till det suveräna teamet TDR Test Drivers Racing som också knep tredje platsen och dessutom satte snabbaste varvtiden (1:10:894) för hela dagen.

Det var dock inget som någonsin var säkert, Team Bilia Racing som kör en Renault Megane såg länge ut att bli dagens vinnare, men på grund av en trasig växellåda tvingades de bryta. Under dagens sista timme låg ATM etta före The Flying Fellows och JMB Racing Team.

Men alla vet att i racing kan allt hända och en halvtimme innan mål small det till på rakan. Det var Team Easy Riders BMW vars ena bromsok lossnade, för igenom både fälg och hjulhus och landade så småningom inne i kupén hos föraren Magnus Krokström, som förgäves tryckte bromspedalen i botten. På vägen ut i sandfållan får han med sig The Flying Fellows och därmed gick JMB upp på andra plats och TDR på tredje. Detta resultat håller ju som tidigare nämnts in i mål.

Noteras bör också att Sjölin Racing, som placerade sig på 24 plats, lottades fram och vann en ’fri startavgift’.

(Bild: 1619)