HMS News

Struligt race på A1 Ring

Hyllinge MS förarna Micke & Calle Gustavsson som tävlar i FIA EM Historic Racing rapporterar från Österrike.

Tidsträningen blev riktigt spännande, på sista varvet fick jag tlll ett bra varv som visade sig räcka. Vi fick pole med 0,001 sek före Bosse & ytterligare 0,09 sek för
Furiani. Så det var tätt så det räckte.

Starten gick inte 100%, så Bosse smet förbi in i första kurvan. Sen blev det ett tätt race där vi fyra första konstant åkte fortare än på tidsträningen & mycket omkörningar. Så det var riktigt roligt!

Kanske var tempot lite för våldsamt, för på 14:e varvet bröt Furiani med en trasig växellåda i sin Alfa GTA. Varvet efter hörde jag ett litet missljud från transmissionen och skulle precis slå av lite på takten när det rasslade till. Så var det roliga över! Troligen gick bakhjulslagret som sedan drog med sig slutväxel/diff. På sista varvet så rasade motorn för den österrikaren som ledde. Gunnar (Bosses andreförare) kunde glida förbi och vinna igen.

Grattis till Bosse & Gunnar!

Av oss fyra som ledde överlägset första halvtimmen kom bara en i mål! Detta var första gången vi tvingats bryta med tekniska problem på 3 år, så ska kanske inte klaga för mycket. Nu är det nya tag till Dijon, Frankrike om två veckor.

Vi hörs!

/ Micke & Calle

Mer info: FIA Historic Touring Car websajt