HMS News

Seat höjer ribban inför Knutstorp

Podium SEAT Sport Sverige fick sina efterlängtade SEAT Toledo Cupra tävlingsbilar lagom till förra deltävlingen i STCC som kördes på Falkenberg.’- Det var en lång väntan men det var det värt. Vi lyckades inte riktigt så som vi hade hoppats på, mest beroende på att både Johan Stureson och Robin Rudholm inte fick till sina starter. Inför denna helg har vi fått nya kopplingar som skall göra det enklare att komma i väg snabbt. Dessutom hoppas jag att vi har hundradelarna på vår sida denna gång i kvalet så att vi finns med i Superpolen.’ säger Podiums VD Lennart Pehrson på väg till Skåne.

Teamet saknas ännu en del detaljer till bilarna, bland annat är lådan för fjädrar ganska så tom vilket betyder att man inte kan laborera med bilarnas inställning så som man önskar.

’Vi kommer att få full tillbehörs- och reservdelsförsörjning först till nästa deltävling på Gelleråsen men jag tror att det vi har i dag skall passa bra för Knutstorpsbanan. Vi skall också försöka få till stånd en del startträning innan helgens race så att de båda förarna är väl förberedda.’ kommenterar Lennart Pehrson vidare.

Båda förarna är mycket positiva efter Falkenberg.

’- Det var ju så små marginaler i kvalet senast och sedan är ju Falkenberg inte bana som man kör om på hur som helst.’ säger Robin Rudholm.

’- När vi hämtade bilarna i Spanien testade vi på en bana med mycket hårnålar och då kändes bilen mycket bra så jag är optimistisk inför Knutstorp. Vi hängde bra med rent fartmässigt på Falkenberg så där kan vi inte klaga. Dessutom så tror jag att SEAT Toledons väghållning kommer riktigt till sin rätt på banor av Knutstorp karaktär. Sedan blir jag ju extra laddad när jag nu skall tävla på hemmaplan. Dessvärre så har jag nog tävlat mindre på Knutstorp än vad många av mina konkurrenter har trots att det är min hemmabana men jag tycker trots det att jag hittar runt ganska bra.’ kommenterar Johan Stureson.

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)