HMS News

Dramatiskt i Formel Ford Zetec

Dagens Formel Ford Zetec race blev dramatiskt. De båda teamkompisarna Fredrik Ros och Sebastian Hohenthal krokade ihop och förlorade 1:a och 2:a plats.
Fredrik Ros, Stig Blomqvist Motorsport, tog starten och gick direkt upp i ledning.

Teamkompisen och serieledande Sebastian Hohenthal som startade från 6:e startruta plockade placering efter placering och med några få varv av racet gjorde han en attack och kunde gå om Fredrik upp i ledning, i en fräck omkörning i startkurvan.

På sista varvet krokade team-’kompisarna’ dock ihop i samma kurva. Fredrik passerade över Sebastian och kraschade i skyddsräcket. Sebastian lyckades trots en förstörd hjulupphängning ta sig runt sista varvet och slutade på en sjundeplats.

Senare uteslöts Fredrik Roos av domarjuryn på grund av grov ojust körning. Han blir avstängd och får inte starta i söndagens race. Det är nog tur att man inte vet vad som sades i team-bussen efter racet.

Racet vanns av Steffen Möller, på andra plats skåningen Micke Ohlsson från Klippan och på tredje Peer Olander Nörgaard.

De båda Hyllinge MS ungdomarna Tobias Augustsson och Daniel Ivarsson gjorde bra ifrån sig och slutade på 12:e respektive 13:e plats.
Deras bilar är flera år äldre än framförvarande konkurrenters, något som gör ett par sekunder per varv. För Tobias var detta debut i FF Zetec. Förhoppningsvis återkommer han och gör Daniel sällskap på banan fler gånger i serien. Tobias går på Motorsportsgymnasiet i år, Daniel skall också börja där efter sommaren.

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)