HMS News

Mårten Sahlström tog sin andra seger i S60 Challenge

Mårten Sahlström kunde ta en komfortabel seger under lördagens S60 Challenge race. En säker start lade grunden för hans andra seger för året.
Det har stormat kring S60 Challenge de senaste veckorna. En krash i förra deltävlingen på Falkenberg gjorde att många team fick meka in i det sista innan de kunde komma till start på Knutstorp nu i helgen. Allt har dock gått bra och samtliga team och förare kunde ställa upp på Knutstorp.

Jimmy Johansson har varit den hetaste föraren i mästerskapet den senaste tiden. Han var snabbast under onsdagens officiella test och tog även pole position till det första racet på lördagen. Han fick dock ge sig i startögonblicket mot Mårten Sahlström som kom som skjuten ur en kanon och tog ledningen redan innan första kurvan.

– Jag fick en mycket bra start och kunde ligga och kröa i mitt eget tempo och bevaka hela tiden säger Sahström.

Jimmy Johansson hängde på bakom och kunde också han köra till sig en trygg placering. En andraplats innebär att han rycker i mästerskapet och leder nu serien.

Redan på söndag körs det andra racet och då vänder man på startordningen på de åtta främsta förarna. Det innebär att Sahlströms teamkompis Daniel Andersson startar i pole position. Han har haft lite motigt den senaste tiden och eftersom han var inblandad i kraschen på Falkenberg missade han onsdagens test.

– Det tog nio dagar att få ihop bilen igen. Men mekanikerna har gjort ett fantastiskt jobb med tanke på hur bilen såg ut på Falkenberg. Jag hoppas att vinden vänder nu och jag är riktigt sugen på att ta revansch nu.

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)