HMS News

Cralle vann Veidec Trophy

Christer ’Cralle’ Lindholm var ruskigt snabb hela helgen och vann också söndagens race.Redan under testpass och kval visade Cralle var skåpet skall stå. Resten av startfältet gjorde sitt bästa. Framför allt Jimmy Lindström, Fredrik Jansson, L-E Landström, Cralles teamkompis Freddy Papunen och skåningen Stefan Folkesson utmanade men lyckades inte sätta snabbare tider.

Cralle fick en dålig start och kom iväg som 4:e. Stefan Folkesson, Kristianstad, ville gärna bjuda sina tillresta hemmafans på show och gjorde en kanonstart och ledde i ett halvt varv innan en regält taggad Freddy Papunen gick om. Jimmy Lindström, Lars-Erik Landström och Cralle pressade på täten. Efter ett händelsrikt race så vann Cralle med Jimmy Lindström på andra plats,

Stefan Folkesson på en fin 3:e plats och L-E Landström på 4:e. Freddy Papunen, som antagligen gick ut lite väl hårt i ledningen tappade och slutade 5:a.

Cralle bjöd på show även utanför banan. Till sin hjälp hade han med sig en Kawasaki-grön levande ’hulk’ och den världsberömda violinisten Linda Lampenius som på Lördags-eftermiddagen vågade åka som ’spätta’ på Cralles motorcykel i 200 kilometers hastighet.

Hyllinge MS föraren Per Gustavsson, bilden ovan, satte 9:e kvaltid. Något som han inte var nöjd med, men med tanke på att hojen inte är av senaste model, vilket gör en och annan sekund, så är detta klart godkänt. I racet hände tyvärr något och Per fick bryta.

Den andra Hyllinge MS föraren, Christer Andersson till höger, kom dock i mål, på en 15 plats. Även han kör med en äldre cykel som inte riktigt hänger med topp-teamens nyare materiel.

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1713)