HMS News

Fredrik Ekblom utökar ledningen i STCC

Svetten rann i floder nerför Fredrik Ekbloms leende
ansikte. 30 grader varmt i skuggan och två andraplatser med den
tuffaste och roligaste racingen i STCC på mycket länge.’- Det här var kul både för mig och för publiken.’, som blev årets
rekordnotering, 14150 personer.

Fredrik var uppenbart nöjd efter två andraplatser i årets femte STCC-tävling, på Ring Knutstorp i Skåne.

’- Jag utökade ledningen rejält, och jag är ju anställd för att ta
mest poäng i serien, så jag får vara nöjd’, sa han skrattande.

Fredrik Ekblom i Audi A4 står nu på 157 poäng, 37 poäng före tvåan Janne Flash Nilsson på 120. Samtidigt tog också Tommy Kristoffersson och Tobias värdefulla poäng till teamet Audi/KMS. Tobias Johansson placerade sig på femte plats i båda tävlingarna och gick upp till 95 poäng och fjärde plats i serien. Stallchefen Tommy Krístoffersson blev nia respektive sjua i de båda SM-tävlingarna och ökade poängskörden för sin del till 82
poäng.

’- Idag hade jag kul därute. Jag hade flera bra fajter, både
Richard Göransson och Flash körde bra idag.’

I första loppet tappade Fredrik meter för meter till Richard Göranssons BMW och fick nöja sig med andra plats. Med omvänd startordning i andra loppet, fick Fredrik starta som sjua, med stallkamraterna Tobias Johansson och Tommy Kristoffersson före sig. Men han körde sakta men säkert upp sig genom fältet. Med fem varv kvar låg han trea när han tog i för hårt i en duell med Tommy Rustad, Opel, efter depårakan. Han bromsade av sig utanför bankanten och tappade tre placeringar.

’- Rustad körde väldigt bra, gjorde precis som han skulle. Jag bromsade en och en halvmeter för sent. Asfalten hade blivit grusig så däcken bet inte så bra som jag trodde så jag åkte av rakt fram’, förklarade sig Fredrik.

Fredrik återtog snabbt sina placeringar och bara ett varv före mål i den andra tävlingen, som varade i 25 varv, passerade han tvåan Magnus Krokström i Volvo. Då var det för sent att försöka ta sig förbi Janne Flash Nilsson, som gjort en strålande uppkörning från sista plats till första. Richard Göransson kämpade samtidigt om en töätplats och bara några varv före mål fick han ta sin Mats ur skolan med punktering och trasig stötdämpare.

Men Fredrik hade även andra bekymmer.

’- De sista varven var jag lite orolig för kupén blev rökfylld så
jag trodde inte motorn skulle hålla, den har gått många tävlingar
nu. Men trots allt får jag vara nöjd, vi leder serien klart.’

Men någon totalseger vill han inte ta ut i förskott.

’- Det är många tävlingar kvar och allt kan fortfarande hända i de
sista tävlingarna. Men läget är bra för oss och nu kan vi börja
laddningen inför de tre sista tävlingarna.’

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1723)