HMS News

Micke Ohlsson nöjd med tävlingen

Micke Ohlsson tävlar i Formel Ford Zetec och gjorde en mycket fin tävlingshelg på Ring Knutstorp under Öresunds GP. Han lämnade banan med en andra- och en fjärdeplats.Helgen började dock inte lika bra. Han fick bara åka några få varv på torrt underlag på träningen och hade faktiskt även några avåkningar. Lördagen så var Formel Ford först ut och fick därför kvala på en nysanerad bana, vilket gjorde att det gick något långsammare än vanligt.

Första racet för helgen gick av stapeln på lördagen och det var dramatiskt om något. Vi har tidigare skrivit här på hemsidan att de båda teamkompisarna körde ihop och rasade i fältet. Detta gynnade Micke som genast flög från en nog så bra fjärdeplats till en andraplacering. Denna höll han in i mål och fick kliva näst överst på prispallen.

Söndagens race fick han således starta som andra bil och han fick till en bra start. Men redan efter tre varv kom Sebastian Hohental, som Micke säger; ’som ett spjut och körde om mig…’ Efter ytterliggare några varv kom även Max Nilsson tätt bakom honom och han fick släppa honom efter något varvs strid. Max Nilsson var också den som satte snabbaste varvtiden under racet.

Så här kommenterar Micke helgen:

’Helgen kunde knappt gått bättre än vad den gjorde. Jag blev bäste svenske poängplockare och klättrade från åttonde till fjärdeplats i sammandraget inför Finland.’

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1755)