HMS News

4:e plats i Oldtimer Grand Prix på Nurburgring

Skåningarna Micke och Calle Gustavsson tävlar för Hyllinge MS i FIA EM Historic Touring Cars. Här är deras racerapport från Nurburgring den 8-10 Augusti.Hejsan!

Så sitter man på Autobahn igen, på väg hem från Oldtimer Grand Prix på Nurburgring. Detta är publikt och med alla arrangemang runt omkring den största historiska tävlingen i Europa & troligen världen. Vädret kunde man inte klaga på, 37-41 grader hela helgen, så det var lite svettigt.

Tidsträningen blir som den blir med 53 bilar samtidigt på banan och dessutom en del motorras med olja på banan som följd. Men alla har samma problem. Fick till ett skapligt varv som räckte till 5:e tid totalt & 3:a i klassen. Det viktigaste är att man står i något av dom första startleden med tanke på att det är en mycket trång chickan efter starten. Med 53 (varav 24 i vår klass) startande blir det lätt kaos där.

Starten gick ok, bara det vanliga lilla småkubbandet. Hade hyfsat häng på Bo Warmenius. Men han lyckades ta sig förbi H. Snabb (finne & heter Snabb!!) i en Ford Falcon V8. Det tog några varv innan jag lyckats krångla mig förbi honom och då hade Bosse fått några sekunders försprång som jag inte lyckades ta in.

När det drog ihop sig till förarebyte efter 40 minuter så ledde en Mustang före Bosse och sedan jag. Men i realiteten låg vi 4:a & 3:a i klassen för Furiani i en Alfa GTA hade gjort sitt byte tidigare.

När Calle drog iväg så började kopplingen slira. Detta gjorde att han fick ta det lite lugnt så vi skulle komma i mål. Vi föll tillbaka från 4:e till 7:e totallt, men det gjorde inte så mycket för det var två Mustanger, en Falcon och bara en Cortina som kom om. Så för placeringen i klassen tappade vi bara från 3:e till 4:e. Så totalt sett så är vi ganska nöjda, och efter en rundvandring i depån när man sett många illa tilltufsade Cortiner så var man glad för en vettig placering & hel bil.

Vi ligger nu (tror jag!) 3:a totalt i EM, 1 poäng efter 2:an. Nästa tävling är om ca en månad på Spa i Belgien. Det blir en höjdare. Finns ingen roligare bana i Europa än Spa!

Sista tävlingen på Imola har blivit inställd pga problem med arrangören, så troligen ersätts den av Estoril, Portugal. Så det blir en nätt resa på ca 320 mil enkel resa!

www.fia-tc.com är sidan där det står allt om serien.

Vi hörs!

/ Micke & Calle