HMS News

Stureson i Pole

Johan Sturesson snabbast på Super Polen på Ring Knutstorp, trots en lätt avåkning. Mästerskapsledande Fredrik Ekblom blott sexa efter avåkning i regnet.- Jag tänkte att nu får jag satsa lite extra.

Och det var precis vad skåningen Johan Stureson gjorde med sin Seat i Super Polen. I första kurvan efter raksträckan gick han av banan, men kom lika snabbt upp igen och noterade snabbaste tid.

– Ja, det var härligt. Han fortsätter:

– Men det var tight, det brukar det inte vara i regn.

Johan Sturesson trivs i regn och det gjorde Calle Rosenberg också. Men ordning på kräningshämmaren på BMW:n tog han näst snabbaste tid. Dubbel Skåne i första startled. Trea Janne ´Flash´ Nilsson:

– Jag har en speciell kval set up som inte funkar i regn. Men när Fredrik gjorde bort sig koncentrerade jag mig på att vara före honom och Göransson.

Fyra Richard Göransson som gjorde ett misstag ut på raksträckan. Femma regnspecialisten Tommy Rustad före Fredrik Ekblom.

– Jag gick av banan ner mot Liton. Gick igenom en Samsung-skylt och upp igen.

Efter sig har han stallkompisen Tommy Kristoffersson och Patrick Ernstson. Men det finns fler efter dem på startgriden som kan blanda sig i striden, Tomas Engström i Hondan, Robin Rudholm, Tobias Johansson, Magnus Krokström etc.

Sven Berggren

Källa: www.stcc.se

(Evenemang: 2003-08-29–2003-08-31 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2079)