HMS News

Lindström och Folkesson

Jimmy Lindström plockade säkert hem segern i Veidec Trophy vid Kvällspostens Newsrace på Ring Knutstorp. Men dagens show i det spännande racet stod Stefan Folkesson på andra plats för.Stefan var i närkamp med Jimmy i mitten på loppet, men fick ge sig.

– Det var hårfint att vi gått av banan, sa Jimmy Lindström som var imponerad av Stefans körning.

En jätteglad Stefan var mycket nöjd med sin andraplats, och bjöd för ovanlighetens skull hemmapubliken på en riktig rökare efter målgång. Stefans självförtroendet är det inget fel på efter Newsracet.

– Jag satsar på seger i finalen på Mantorp, sa han.

Fredrik Jansson låg på tredje plats i slutet på racet, jagad av Christer Cralle Lindholm. På näst sista varvet satte Cralle en stöt efter rakan på, men misslyckades. På sista varvet, var Cralle ifatt igen uppe i Liton. Ut på rakan och över mållinjen låg han och Fredrik jämsides.

Cralle plockade den sista pallplatsen med ynka 9/1000-dels sekund! Cralle hade annars en tung helg med en krasch på lördagens kval. Trots skadad en fot och ett spräckt ögonbryn satte sig Cralle efter läkarundersökning på reservcykeln och avslutade kvalet. Men sviterna efter kraschen satt i kvar i kroppen under racet.

Hyllinge MS Per Gustavsson som kör första säsongen i Veidec Trophy hade det också tungt under helgen. En 10:e tid i det torra kvalet, men ställde in cykeln fel inför det något fuktigare racet. Slutade på en 12:e plats i racet.

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2003-08-29–2003-08-31 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2076)