HMS News

Årets Racing-DM i Södra BF avgjort

Södra Bilsportförbundets distriktsmästerskap i Racing avgjordes på lördagen på Ring Knutstorp, då Hyllinge MS arrangerade de två sista deltävlingarna i mästerskapsserien.
Inför, dessa sista deltävlingar, hade fyra förare i Standard Racing-klassen möjlighet att ta hem mästerskapstiteln. I detta läge hade Inge Elversson, SMK Örkelljunga och Lennart Bengtsson, Hyllinge MS det bäst förspänt med Johnny Nilsson, Hyllinge MS och Benny Andersson, Trelleborgs MK som lite av en ’dark horses’ strax efter.

I DM-seriens näst sista tävling tog pole positionmannen Niklas Johansson, Hässleholms MK direkt kommandot med Inge Elversson tätt efter. I Litokurvan bromsade sig Inge E förbi Niklas, men väl ute på rakan la sig Niklas i suget och tog sig tillbaks första platsen. Niklas ökade tempot och drog sakta ifrån Inge. I mitten av racet fick Inge upp ångan riktigt och närmade sig snabbt Niklas och vid en varvning på 11:e varvet lyckades Inge åter ta sig förbi Niklas, som dock svarade direkt med att bromsa sig förbi Inge efter långa rakan och gick åter upp i ledningen. I detta läge bevakade Niklas förstaplatsen. Niklas gick i mål som segrare tätt följd av Inge. Anders Johnsson, Asarums MS tog, efter en lugn resa, tredjeplatsen. Fightern Lennart Bengtsson, Hyllinge MS, i sin fina BMW 2002, körde in på fjärdeplatsen.

I finaltävlingen hade åter Niklas Johansson pole position. Denna plats förvaltade han väl och bestämde direkt takten i täten, tätt följd av Inge Elversson. Dessa två rycker i täten och lämnar en rejäl lucka till tredjeplatsens Anders Johnsson. Niklas tänjer ut avständet till Inge, för att senare lugnt bevaka sin ledning. Denna ställning bibehålles till mål, varför Niklas tar segern före Inge. Lika säkert kör Anders Johnsson in på tredjeplatsen med Lennart Bengtsson ytterligare en bit efter på fjärdeplatsen.

Med sina två andraplatser säkrade därmed Inge Elversson DM-guldet. Kämpen Lennart Bengtsson tog hand om silvret medan bronset gick till dagens store vinnare Niklas Johansson..

I Volvo Original-klassen kunde, i teorin, fem förare ta hem guldet. Av dagens startande hade Björn Johansson, Trelleborgs MK bäst förspänt. Största hotet mot Björn stod Jörgen Olsson, Simrishamns MK, Nils Jönsson, Kristianstads MK och Kent Nilsson, KS Klippan för.

I den näst sista DM-tävlingen gick träningssnabbe Björn Johansson ’på knock’ direkt med ledning som följd och Jörgen Olsson och Nils Jönsson tar hand om andra- resp. tredjeplatsen. Kent Nilsson utmanar Nils Jönsson om tredjeplatsen och på femtevarvet bromsar sig Kent förbi och tar hand om tredjeplatsen. Björns ledning håller i sig, vilket resulterar i en komfortabel seger. Lika ohotat blev Jörgen Olssons andraplats och Kent Nilsson lyckades försvara sig mot Nils Jönssons attacker och bärgade således tredjeplatsen.

I finaltävlingen hade ånyo Björn Johansson pole position. Även denna gång rycker Björn åt sig en betryggande ledning. Återigen är det Jörgen Olsson som tar hand om andraplatsen, medan Nils Jönsson belägger tredjeplatsen. Björn skaffade sig ett fast grepp om händelserna bevakade bara sin ledning i mål. Helt odramatiskt tog Jörgen ånyo en andraplats följd av Nils Jönsson på tredjeplatsen

Björn Johanssons två segrar innebar ett efterlängtat DM-guld. Silvret bärgades av Lasse Taipale, MK Vättle och veteranen Jörgen Olsson belönades med bronspengen.

/ Claes G Elofsson

Mer info: Alla helgens resultat

(Evenemang: 2003-09-20 DM Banracing, KM Banracing / Roadracing)
(Bild: 2208)

(Bifogad fil: 171 DM-slutställning 2003.doc.doc Tävlingsresultat och slutlig DM-ställning 2003)