HMS News

Stentuff avslutning i SSK FFord 1600

I SSK Formel Ford 1600 blev årets final-race en intensiv kamp mellan Mattias Thorén före Tobias Augustsson, Hyllinge MS.Thorén som tävlar för Borlänge MK men bor i Stockholm, vann till slut med minsta möjliga marginal ­0,2 sekunder ­och tog därmed hem titeln, 8 poäng före Hyllinge MS Tobias Augustsson, Klippan, på andra plats.

Tobias var i Augusti över hos Van Deimens fabriksteam på Silverstone och testade. Ett test som imponerade på teamcheferna. Om alla bitar faller på plats, så är Tobias nästa svenska formelbils-förare som satsar på en internationell karriär. Bilden visar Tobias på en Kvällsträning på Knutstorp i somras.

Final Formel Ford 1600, 3 i topp:
1. Mathias Thorén, Borlänge MK, Van Diemen, 14.32,684 min
2. Tobias Augustsson, Hyllinge MS, Swift, +0,2 sek
3. Osmo Mikkilä, Anderstorp RC, d:o, +17,4

Slutställning, 4 i topp:
1. Thorén, 48
2. Augustsson, 40
3. Yngve Sällqvist, 23
4. Mikkilä, 20

(Bild: 1816)