HMS News

Dramatisk funktionärsövning i Hyllinge MS

Lördagen den 22 November hölls en kombinerad brand och sjukvårdsövning på Ring Knutstorp, ledd av Hyllinge MS Rescue och Medical tjänst. Ett 20-tal funktionärer drillades inför kommande racing-säsong.Under förmiddagen genomfördes sjukvårdsutbildning där alla fick lära sig att ta hand om skadade på olycksplats, alltså första hjälpen och allmän sjukvård, tex att lägga tryckförband, sätta på halskrage och ta av en hjälm på bästa sätt.

Dessutom

genomfördes hjärt- och lungräddning (HLR) på dockor.

Riskerna med de uppdrag vi har runt banan diskuterades och ventilerades på ett mycket bra vis. Alla var väl medvetna om att det är förknippat med risker.

Dagen avslutade med en dramatisk brandövning. Vid vissa tillfälle fick vi man som synes bra fart på brasan så att övningsdeltagarna fick chansen till att känna på hettan. Kunde behövas i det ruggiga skånska November-vädret.

Dagen blev mycket uppskattad av alla, mycket på grund av deltagarnas stora engagemang och aktiva medverkan. Stort tack till alla som har arbetat med förberedelser och genomförande.

I HMS Arkiv hittar du fler bilder.

/ Mikael Persson

Hyllinge MS söker alltid nya funktionärer som vill uppleva racing på nära håll. Är du intresserad, kontakta Jörgen Olsson, 0435-20076, banchef@hyllingems.se.

(Evenemang: 2003-11-22 Brand och sjukvårdsövning)
(Bild: 2296)