HMS News

Mats Clementz!

Mats Clementz är en av våra snabba HMS-förare och han tävlar i Supermono, där reglementet säger följande: 1 cylinder, 4 takter, max 800 cc, min vikt 95 kg och ingen överladdning.Mats är bosatt i Lund tillsammans med Tinna och sonen Ruben. Han hade tidigt drömmar om att åka på bana, men som för så många andra så tillät inte ekonomin det riktigt. Med sin gatregistrerade Ducati 888 SP5 testade han dock på det och föll direkt, det var precis så kul som han hade tänkt sig!

Eftersom det skulle bli för dyrt att använda Ducati i racingsyfte så började han snegla åt Supermono-klassen, tog licens och införskaffade en begagnad Honda RS250 som redan hade fått visa sig i tre säsonger. Denna sålde Mats efter 4 problemfyllda säsonger och köpte istället en Husaberg 650 motard för att köra Roadracing. Det blev en nästintill problemfri säsong och Mats slutade på en total 5:e plats i cupen.

Inför säsongen 2003 köptes ännu en Honda RS250, men även en Husaberg 650-motor. Efter lite knep och knåp hade dessa två detaljer blivit till en och man använde säsongen för att testa väghållningen och därför blev det inte aktuellt med att trimma. Det gav resultatet att hojen, enligt Mats, ”går fantastiskt bra, men saknar en del pulver”

Detta pulvret skall komma till den här säsongen, genom bland annat ny, modifierad topp och anpassat insug.

Mats lovar att det ska bli en spännande säsong år 2004!

(Bild: 1818)