HMS News

Säsongen har börjat för Ivarsson!

Tidigt på morgonen den artonde mars åkte Daniel Ivarsson med sin skola till Orsa Grönklint på ett vinterträningsläger, där målet var att toppa fysiken inför säsongen!- ’Det var en väldigt jobbig resa men det var också det som var meningen. Vi hade även mycket kul och man kan bara konstatera att längdskidåkning är ett väldigt roligt sätt att få bra fysik’, säger Daniel.

När Daniel kom hem från resan välkomnades han med ett glädjande besked, nämligen att Charles Wessman hade bestämt sig för att jobba för teamet på heltid! Charles flyttade till Mjölby den 22 mars och har satt igång för fullt med att gå igenom bilen inför första träningen i Sverige.

– ’Detta är bland det bästa som kunde hända i år. Charles jobbade för oss under tävlingarna förra året och vi vet att han har kompetens så det räcker och blir över. Nu har vi alla förutsättningar som krävs för att prestera’, säger teamchefen Kjell Ivarsson.

Teamet har även flyttat till en ny lokal: från ett litet garage i Skåne till ett stor workshop belägen på Mantorp Park.

– ’Lokalen är perfekt för oss och underlättar arbetar mycket. Det kommer att bli ett nöje att vistas där’, säger Charles.

Första träningen i Sverige är nu avklarad, solen sken under tisdagen och det var uppemot 15 grader varmt, d.v.s. idealiskt väder för första testet! Bilen var i topptrim och Daniels körtränare Björn ’Nalle’ Johansson och fystränare Janne Björfeldt var på plats. Körningen ägde rum på Mantorp Park och allt flöt på perfekt, även om träningen mer blev som en ”shake down” för att se att allt fungerade efter vinteröversynen.

– ’Testet gick som förväntat och min mekaniker Charles hade som vanligt gjort ett utmärkt jobb, så NU är säsongen 2004 igång!’ säger Daniel.

Källa: www.daniel-ivarsson.com

(Bild: 2324)