HMS News

Thomas Andersson åker karting igen

Den tidigare SSK mästaren, Hyllinge MS föraren Thomas Andersson från Malmö har börjat åka Karting igen. Premiär blev i Klippan Cup 3-4 April.Det var i Karting som Thomas började en gång i tiden, som så många andra. Sista karting-säsongen körde han 1993. Sen blev det bilåka. Efter fina framgångar i SSK-serien har Thomas haft något års uppehåll med tävlandet. För att komma igång igen har han köpte en Kart och skall köra i klassen Formel 2000. En klass för de lite äldre förarna. Motorerna är på 125 kubik.

Men Thomas är lite ringrostig, och karting är en fysisk tuff sportgren. Så redan vid lördagens träning kände Thomas att det gjorde ont i bröstkorgen. Det blev dock en mycket fin 6:e träningstid och startposition.

Thomas och ständige supportern Kent Andersson har ännu ingen startmotor till den helt nyinskaffade italienska karten. Det betydde att Thomas kom sist ut på uppvärmingsvarvet, och därmed också fick starta sist.

Men Thomas är inte den som ger upp i första taget. Efter en stark uppåkning var han uppe på sjätte position igen. Efter en liten kyss av en medtävlare, kände Thomas att det gjorde rejält ont i bröstkorgen. Trots smärtor tog han sig i mål på en fin 7:e plats i första heatet.

Efter målgång grimaserade han illa, hade svårt att ta sig ur karten. Det gick inte att åka mer, så Thomas fick stå över andra heatet.

Röntgen på söndagskvällen visade ett brutet revben, det blir till att stå över nästa race, 6 veckors vila.

Trots missödena var nypremiären klart godkänd, vi lär säkert få anledning att återkomma till Thomas och hans Karting-äventyr.

/ Mikael Persson

aktuellmotorsport.se

En grimaserande Thomas, med handen över bröstkorgen, tar sig ur karten efter första heatet.
(Bild: 2338)