HMS News

Äntligen dags för ERF-premiär!

På lördag är det dags för säsongspremiär i ERF-serien. Första racet går på Falkenberg. Över 30-bilar står på startlinjen, 6-timmars racet förväntas bli jämnt och tufft. Men redan i tisdags kväll ’tjyvtränade’ flera team på Knutstorp…Det var vid Hyllinge MS kvällsträning som man passade på att testa grejorna.

JMB Racing från Ängelholm, som vann en av förra årets deltävlingar i serien, har omorganiserat teamet under vintern. Det var osäkert in i det sista om man skulle hinna få allt färdigt i tid. Men i tisdags kunde man lufta den orange BMW’n för första gången i år.

Det tisslades och tasslades lite i JMB lägret, vi kan avslöja att det handlade om hästar, fler sådana. JMB har tydligen planer på att stanna kvar i ERF-seriens toppskikt.

Det kommer dock att bli hårt motstånd. ATM racing’s gröna Porsche har också besökt prispallen några gånger. Man har helrenoverat motorn under vintern (och bytt dörr). Allt är klart för premiären. Ny chafför i teamet är John Ljungberg, som tidigare körde i det egna teamet Pit Stop. Smart strategi, att värva konkurrenterna…

Ett helt nytt ERF-team, Jamahoto Racing, kände på Knutstorps asfalt med sin nybyggda Mazda. Det är gamla TS Motor från Åstorp som har ombildats och förnyats. Kul att man vågar prova ett annorlunda bilmärke i ERF-sammanhang. Om inte bilen uppvisar för många barnsjukdomar, så utfärdas vinstvarning på Jamahoto. Man har alltid hårdsatsat, endast segrar räknas, den första kommer kanske i år.

Lars Randau från Team Optimisterna tränade i sin egen lila BMW. Helgen kommer att bli körig för Lars, först lördagens ERF-lopp, sedan BMW Cup på Knutstorp dagen efter.

ERF-serien förväntas bli ännu jämnare än tidigare år. Startfälten har hela tiden varit knökfulla, men kvaliteten höjs varje vinter. Den där svarta Pentan som ofta har synts i täten får nog se till att ha backspeglar i fortsättningen…

Vi ses på Falkenberg !

/ Mikael Persson

Aktuellmotorsport.se
(Bild: 2375)