HMS News

Fina HMS framgångar i SSK på Kinnekulle Ring.

Flera HMS-förare gjorde fina resultat vid SSK-tävlingen på
Kinnekulle den nionde maj.- ’Jag får passa på att köra innan det är dags att koncentrera sig på OS och hästhoppningen’, sa en svettig Peter Eriksson efter att ha ställt upp i två klasser under Sportvagnstävlingen på Kinnekulle.

Peter tog hem seger i RS klassen med sin PRC/Opel efter en strålande körning. I Moadsport I klassen hängde inte Peters Porsche 944 riktigt med den vinnande Scatton och anden andraplacerade Lola GTD racern utan Peter fick nöja sig att bli trea i det heatet.

Andra HMS förare som utmärkte sig på Kullen var Mats Hildingsson som segrade i Modsport III med sin Porsche 944 och Per-Olof Paje Thunberg som blev femma i Roadsport A.

Jörgen Granath debuterade i RS med en nyinköpt Nemesis och slutade femma.

Samtidigt med sportvagnarna kördes Historisk Racing och en titt i resultatlistorna visar på en andra plats för Johan Krondal i Formel Ny.

Catharina Hansen var millimeter från att vinna Formel Äldre med sin Hansen FVee och Karin Hansen slutade sjua i samma klass.

Stefan Ohlsson från Kristianstad såg ut att enkelt ta hem Historisk RS med en Lola T497 när han fick ett tekniskt fel som tvingade in honom i depån.

Alltid lika glade och trevlige Hans Edin rattade sin MGB GT till en nionde plats i klassen för nyare Standard- och GT bilar.

LG Nilsson

www.sportinformation.com