HMS News

Micke och Calle rapporterar!

Micke och Calle Gustavsson skickar här en racerapport från sin tävlingshelg på Zolder i Belgien.Hejsan allihopa!
Då var man hemma igen efter en trevlig helg på Zolder, Belgien.

Tidsträningen blev spännande då det kom en rejäl skur regn precis innan vi skulle ut.

Så början av passet var riktigt blött, sedan torkade det upp under passets gång.
De sista varven var det nästan torrt, dock inte helt.
Jag måste uppenbart ha lyckats hitta gränsen för hur halt det var betydligt bättre än de övriga för vi tog pole position med över 1 sekund.
Tvåa var en tysk i en Mustang och 3:a Karl Anton i en Alfa GTA. Han har vunnit de 3 inledande tävlingarna, så skönt att slå honom här precis som i Most (på tidsträningen). Bosse Warmenius tappade ett hjul och missade de sista varven och var därmed en bit ner.

Starten gick utmärkt och jag kom iväg som etta. Var lite orolig att Mustangen och en Ford Falcon som startade 4:a skulle komma ångande på de första rakorna, men dom blev inget problem. Däremot kom Anton om på första varvet under en inbromsning. Låg 2:a i ca 5 varv innan jag kom om honom igen.
Sedan ledde jag ca 10 varv tills Bo lyckades ta sig förbi. Sedan höll vi dessa positioner till förarebytet. Riktigt roligt för det gick på gränsen i alla 40 minuterna och vi 3 i toppen låg helt ihop hela tiden. Calle åkte på riktigt bra men kunde inte rå på Anton som kör ensam i sin Alfa. Så han lyckades komma om. Så det blev en 3:e plats totalt och i klassen. Men det var mycket jämt mellan oss 3 där framme, så det var ett kul race.

Nästa tävling går i Luxemburg på en bana som ingen varit på förut, så det ska bli roligt och utmanande.

Vi hörs!
Micke & Calle
(Bild: 2350)