HMS News

HMS på pallen

Idag inleddes STCC-tävlingarna med race i några av supportklasserna. Hyllinge MS var representerade med flera förare.
Formel Renault var först ut av racen. Tobias Augustsson, som tidigare har kört Formel Ford både 1600 och Zetec, rattar den här säsongen en Renault. Tyvärr ville det sig inte riktigt i kvalet så Tobbe startade sist. Direkt i starten tog han en placering, eller två med tanke på att en av bilarna blev stående på startplattan. Dessvärre fick han med 6 varv kvar, av för webmaster ännu okänd anledning, gå in i depån. Han kom emellertid ut igen, men tvingades tillbaka in precis innan målgång. Tobbe slutade på en nionde plats, på grund av att även två andra förare (Frank Kechele och Niels Dyhr) bröt racet.

I Radical gjorde HMS-föraren Micke Ohlsson ett inhopp. Micke kör i vanliga fall Formel Ford Zetec, men den här helgen rattar han alltså en Radical-bil med nummer 199 på sidan. Det gick riktigt bra och under i princip hela racet hade han en tät fight med Peter Sundfeldt. På sista varvet var Micke riktigt nära vid flera tillfällen, men det var Peter som stack nosen över mållinjen först. Dock fick Sundfeldt sedan ett tidstillägg på 5 sekunder på grund av ojust körning. Detta gav Micke tredjeplatsen och en buckla att lägga till samlingen, som säkert kommer att bli riktigt stor till slut.

Strax innan klockan 15 fylldes Ring Knutstorp av Ferraris. De flesta av dem var antingen 360 eller 355:or, men startnummer 21 (Rolf Fransson) stack ut lite från mängden med en 550 GT. Representant från Hyllinge MS i detta race var Roger Björk. Han lyckades riktigt bra och gav klubben dagens andra tredjeplacering. I täten var det riktigt tight riktigt länge och de flesta trodde nog att Kari Mäkinen skulle ta hem segern. Kanske trodde han själv också det och under ett obevakat ögonblick smet Rene Rasmussen förbi honom. Därmed gick också segern till Rene och Danmark.

(Evenemang: 2004-07-16–2004-07-18 STCC & SM Banracing)