HMS News

Team Bröderna Hörberg leder ERF-serien

Roadracing Endurance-teamet Bröderna Hörberg med Hyllinge MS förarna Per Gustavsson, Rickard Granqvist och Marcus Nemrin, ligger efter tre deltävlingar i topp i ERF-serien.Bilden till vänster är från säsongspremiären den 15 Maj på hemmabanan på Ring Knutstorp. Som synes är det Per Gustavsson som har parkerat överst på prispallen. Visserligen gäller detta prisutdelningen från klubbracet samma dag, men Team Bröderna Hörberg vann ERF-racet också.

I race 2 den 19 Juni på Anderstorp sattes nytt rekord i antal startande, 45 Team.
Trots mycket regn bröt endast ett par team. Fagersjö El vann men Team Bröderna Hörberg satte snabbaste varv och slutade på en fin 2:a plats med sin Kawasaki.

Till race 3, som kördes på Gelleråsen under Bikeweek den 24 Juli, var det en stor samling team på plats. Nytt deltagar-rekord igen. Konkurrensen gick inte av för hackor. Minst 1 världsmästare, 2 europamästare och 6 svenska mästare återfanns i startfältet! Många team tävlar normalt inte i ERF-serien, men valde att delta när man endå fanns på plats. Det innebar att man fick kvala in, då bara 40 team fick plats i racet. Per gick omkull på kvalet, men både han och hojen klarade sig bra. Dessutom lyckades han sätta snabbaste tid.

Per, som också körde första stintet, tog starten men blev passerad redan i första kurvan. Många team drog upp ett tempo som snarast liknade ett sprintrace i Veidec Trophy. Teamet tog ett snabbt beslut att köra säkert och hålla sitt eget tempo. Det är ju ’Endurance Racing for Fun’, inte ’World Championship’. Denna strategi lönade sig, och man gick i mål på en 6:e plats. Men enligt ERF’s serietabell så fick man 21 friska poäng till, vilket då borde betyda en tredjeplats (?). Så fort tävlingsresultatet publiceras så får vi klarhet.

Att Team Bröderna Hörberg leder serien, råder det dock inga som helst tveksamheter om. Man är både snabba och stabila, och framförallt har man plockat poäng i varje deltävling. Det är precis det som krävs för att kunna plocka hem serie-segern. Tre race återstår i ERF-serien, nästa går av stapeln den 4:e september på Anderstorp.

Men redan torsdagen den 5 Augusti träffar vi teamet, då Hyllinge MS klubbmöte är förlagt till Bröderna Hörbergs butik och verkstad i Löddeköpinge. Då har du chans att kika närmare på hojen samt snacka med teamet.

Mer info:

Inbjudan månadsmöte

www.br-horberg.com

Per Gustavsson på den gröna Kawasakin vid Superbike-SM Anderstorp den 25 Maj.

Text: Mikael Persson, AktuellMotorsport.se

Foto: Daniel Gustavsson

(Bild: 2494)