HMS News

Racerapport Stureson!

STCC-deltävlingen i Mo i Rana är över och Johan Stureson har redan hunnit få in en racerapport!Det blev till slut en sjätte plats för Johan Stureson och Peugeot efter äventyret på Artic Circle Raceway i Mo i Rana, efter en rejäl upphämtning i finalen.

Helgen i Nordnorge började med att Stureson avslutade testpassen som nummer fyra och följde upp det med att ha sjätte tiden på kvalet efter suveränen Richard Göransson.
Så en sjätte startposition var det som gällde för Stureson i för finalen, där han inte fick någon vidare start utan kom ut som åtta, men efter stark körning kunde han avancera till en sjunde, och hade sjätteplatsen och en pole position i finalen inom räckhåll. Men på allra sista varvet och två kurvor från mål, så fick Stureson bryta. Felet visade sig vara en givare i motorn som inte ville vara med längre. Men tur i oturen så var det inte värre än att IPS Motorsport teamet kunde åtgärda detta och man kunde fokusera på finalen med revansch i sikte.

Eftersom målgången aldrig blev av för Stureson i för finalen, så var det bara att parkera bilen på den allra sista startrutan inför starten av den 12 varv långa finalen på den magnifika motorbanan, medan solen stekte samtidigt som snön låg vit på bergstopparna. Nu var det bara fullt ös som gällde för att knipa några, men ytterst viktiga poäng att ta med sig hem.

Startordningen var den att Tomas Engström stod sida vid sida med Janne ’Flash’ Nilsson i första ledet. I andra kamperade Tommy Rustad och Robban Dahlgren. Och i det tredje trånade Richard Göransson och Fredrik Ekblom framåt tillsammans. Och Johan Stureson stod som sagt sist, närmare bestämt på femtonde plats.
Den omöjlige Richard Göransson drömstartade igen och passerade alla utom Tomas Engströms Honda och var tvåa. Denne Engström tjuvstartade och fick tids tillägg och var borta från topplaceringarna. Stureson i sin tur ökade tempot mer och mer, passerade konkurrent efter konkurrent och skar mållinjen och inkasserade i och med sjätte platsen sju nya poäng. Bättre än inget efter oturen som fällde honom i för finalen. Och uppkörningen han gjorde är värd en stjärna i kanten. Bra gjort trots allt!

Vann gjorde naturligtvis Richard Göransson nu före hemmaföraren Tommy Rustad och ’Flash’ på tredje. I Sammandraget halkade nu Stureson ner till sjätte plats, men det är fortfarande tight från tredje till sjätte plats och lär säkert förbli så till allra sista metern av årets STCC.

(Bild: 2555)