HMS News

Ivarsson rapporterar!

Daniel Ivarsson har tävlat i Finland, här kommer hans rapport från tävlingen!Daniels otur förföljde honom till Finland, problem som inte Daniel kunde rå för och som ingen på finska Alastaro banan kunde rå på. På söndagen den 25/7 åkte han med sitt team mot Finland för att köra träningar en hel vecka, samt race helgen därpå!

Testerna började bra men efter några träningspass började problemen hopa sig, det började med en hjulbult som gick av och sen började motorn gå allt sämre och sämre, så här berättar Daniel:

– ’Vissa partier på banan gick bilen bra men när jag kom i vissa kurvor dog motorn! ’

Teamet jobbade hårt för att lösa problemet men inget verkade hjälpa, när det var kval fortsatte problemen Daniel kom bara ett halvt varv innan han fick stanna då en sladd till motorn hade lossnat. När det var dags för race 1 fick Daniel starta sist av de 16 bilarna, Daniel gjorde en bra start och tog placering efter placering tills det blev väldigt tight in i en kurva.

– ’Jag låg precis bakom en finländare, i en hård inbromsning dök jag på innern, den framförvarande bilen stängde luckan vilket ledde till att jag åkte in i hans ena bakdäck, han vände runt och jag klättrade upp på hans bil, jag var uppe på två hjul och var ruskigt nära att slå runt!’ berättar Daniel.

Efter ytterligare några varv började motorn krångla ingen och Daniel tappade en del placeringar och kom linkandes in på en 11:e plats. Efter race 1 kollade vi igenom motorn men kunde märkligt nog inte hitta några brister.

På söndagen var det race 2, Daniel startade på en 11:e plats, efter gårdagens placering.

– ’Jag fick en klockren start och tog fyra placeringar i den första kurvan, men efter ett varv började motorn låta konstigt och rätt som det var la den av och jag fick rulla in i depån. Detta har varit en väldigt tung helg som jag lägger bakom mig och försöker fokusera på kommande race istället,’ säger Daniel.

Nu ska motorn total renoveras, om 14 dagar ska vi köra säsongens sista tävling, SM finalen på Karlskoga Motorstadium!

(Bild: 2384)