HMS News

Spännande ERF MC final på Knutstorp

Falkenbergs-teamet ’Allt i Däck’ vann välförtjänt ERF MC finalen på Ring Knutstorp, efter att ha lett i stort sett hela racet.
I racets inledning tog serieledande hemma-teamet Bröderna Hörberg ledningen, och lämnade snabbt resten av fältet bakom sig. Men strategin; ta ledningen – kör ifrån dom – vinn överlägset, ’punkterades’ redan under första timmen, av ett däck som inte ville vara med. Eftersom det oplanerade depå-stoppet inträffade väldigt tidigt i racet, så var man inte förberedda, utan fick ställa sig att kränga däck hastigt och lustigt. Man kasade ner på den nedre halvan av tidtagnings-skärmarna. Allt i Däck hade inga problem med gummit utan tog ledningen och höll den sedan över mållinjen 6 timmar senare.

Bröderna Hörberg hade dock inte gett upp, utan startade en makalös uppkörning genom startfältet. När en halvtimme var kvar av racet var man ikapp ledarna, men var tvungna att fylla på soppa en sista gång. Med ungefär ett varv upp till ledarna gränslade Per Gustavsson hojen och laddade för allt han var värd. Per tog in flera sekunder per varv, när målflaggan föll var den gröna Kawasakin 7 sekunder efter, och fick nöja sig med en andraplats i racet. På tredje plats kom B.A. Racing. Slutsegern i årets ERF MC serie kunde dock Bröderna Hörberg ta med sig hem till Löddeköpinge.

Tävlingen var för övrigt också händelserik. Hyllinge MS Medical hade fullt upp med att plåstra om alla förare som gick omkull, och mycket silvertejp gick åt nere i bandepån.

I morgon körs finalen i ERF-bil, även detta race förväntas att bli minst lika spännande…

Text och bild:

Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2004-10-02 ERF 6 timmars långlopp MC)
(Bild: 2807)