HMS News

Team Jamahoto Racing summerar

Säsongen är slut för de allra flesta, så även för ERF-teamet, Jamahoto Racing, som körde final på Ring Knutstorp den 3 oktober! Här får ni deras egen summering av säsongen 2004!Det började 10 månader bakåt i tiden med att vi skulle bygga en ny Endurance-bil inför 2004. Och den gamla Opeln skulle pensioneras.

Valet var ganska enkelt när det gällde bil modell, det stod en gammal avdankad Mazda RX 7 i ett garage i Bjuv som Tommy hade köpt ifrån den Belgiska BellCar- serien i slutet av 80-talet. Motoralternativet var inte hellre något att diskutera för det var inköpt en Honda S2000 motor från USA under sommaren, men hade det varit tillåtet att köra med en Wankel motor på 1300cc så hade vi givetvis åkt med en sådan.

I slutet på november började vi knacka ut alla gamla bucklor på Mazdan och svetsade in en ny skyddsbur och i slutet av april stod bilen äntligen klar. Vi vill här passa på atttacka alla som hjälpt till de 1500 timmarna som det tog att få alla delarna på plats .

Första racet: Nja det gick väll ganska hyfsat, inga större problem, en 6:e tid på tidskörningen som Tommy Svensson fixade till. Problemen med bilen på denna tävling var att den tappade effekt efter en timmas körning annars inga större problem, så race rapporten ljuger en hel del nu när vi har facit i hand. Problemet med att bilen tappade effekt fortlöpte och vi konstaterade efter varje race att problemet fortfarande fanns kvar trots att vi lika optimistiska vid varje starttillfälle och var övertygade om att felet var åtgärdat. Men ack, vad vi bedrog oss.

Dags för en heldag på Knuststorp där Goagubbar hade sponsordag. Nu skulle vi minsann hitta felet. In med en massa mätare i bilen och ut på banan. Sedär! Bensintrycket sjönk efter en timmes körning ganska drastiskt ner till 0,9 bar. Det visade sig att det blivit något ludd i bensinfiltret som pressade sig fast hårdare och hårdare tills den slutligen resulterade att bilen börja hacka. Enkelt tycker ni men vilket bry för oss, för när vi stod i depå och kollade bensintrycket så var det OK , för då hade ju ludd tussen släppt från filtret.

Nåja allt i sin ordning nu och livet lekte. Resterande race har gått hyfsat bra , endast några små fel som vi aldrig kunnat tro skulle uppstå, som t.ex en bruten tändspole, en sprucken värmeväxlare och lite annat smått och ohälsosamt. Det har varit en ruskigt rolig säsong i ERF-cirkusen i år, extremt tajt och nivån på bilarna har jämnats ut.

Vi i Team Jamahoto vill tacka alla medverkande funktionärer och organisationen bakom ERF. Vi tycker också att ERF är Kungaklassen i Sverige när det gäller långlopp och önskar att media tar ERF på största allvar. Tack för 2004, vi ses 2005!

Med vänlig hälsning

Team Jamahoto

Jan Påhlsson

PS: Grattis Team JMB för serie vinsten och lycka till nästa år

(Evenemang: 2004-10-03 ERF 6-timmars långlopp Bil)
(Bild: 2721)