HMS News

Daniels insats i SLC

Daniel Ivarsson körde den prestigefyllda SLC finalen på ett kallt och regnigt Mantorp Park förra helgen med motståndare som Carl Filip, Robert Dahlgren och Janne ”Flash” Nilsson, han körde för PT Motorsport (PTM) som tog hem bronsplatsen i SLC serien.Tävlingen inleddes med fri träning på fredagen, detta blev den första gången Daniel satt i en touringbil, så här berättar han om detta:

-’Det var en mycket rolig och nyttig upplevelse att köra en touringbil, största skillnaden jämfört med Formel Ford Zetec var att bilen var mycket tyngre och att man satt mycket högre. Men jag blev ändå förvånad över hur snabbt jag kom in i körningen, och hur snabbt jag blev snabbare än mina teamkompisar…haha!

På lördagen började racet klockan 09.00, de tre första timmarna var ett race med 46 deltagare sen var det ytterligare nio timmar om man deltog i 12 timmars racet, vilket PT Motorsport gjorde. Det var riktigt blött och endast 5 grader varmt, och det var därmed väldigt halt.

När klockan 17.30 var det dags för det andra passet, banan hade nu torkat upp i idealspåret och det hade börjat bli mörkt.

– ’Nu var det dags att plocka in några varv på de framförvarande motståndarna, jag tog ett nytt personbästa (vilket även var teamets bästa tid), just när jag var på väg att komma ikapp den framförvarande motståndare försvann kopplingen och jag fick besöka depån’ säger Daniel.

Det var ett stag till kopplingen som hade gått av och det gick inte att laga, så teamet fick köra de resterande varven på en och samma växel, tack vare att de gjorde det tog PT Motorsport hem tredjeplatsen i SLC serien efter 12 timmars effektiv körning på Mantorp Park.

www.daniel-ivarsson.com