HMS News

Ebbesson Motorsport testkörde S60

I helgen som gick var hela Ebbesson Motorsport uppe i Karlskoga och testkörde en S60 bil för Flash. Testkörningen var i samband med den avslutande festen som Volvo S40 och S60 Challenge hade.’Det var mycket roligt att testköra den, mycket mer kraft än vad det är i en S40 och det är helt klart något att stäva efter att få köra i framtiden,’ säger Andreas Ebbesson.

När vi kom fram till banan vid 12.00 tiden var banan blöt, det var mycket kallt och svårkört.
När det var dags för testen hade en fälg spruckit så vi fick vänta en timme innan det var dags. Under den tiden hade banan hunnit torka upp en hel del. Väl ute på banan gick det bra och man lärde känna bilen ganska fort. Det är en mycket som är annorlunda om man jämnför med S40 Challenge. Bromsarna, växellådan, turbo, tyngden och mycket mer.

För Andreas och Ibrahim blir de troligtvis S40 Challenge ett år till eftersom vi endast har kört bil en säsong. Vad som händer efter nästa säsosng är ännu oklart, men S60 är helt klart något att sikta på.

/Ebbesson Motorsport

(Bild: 2860)